Galimard

by - 10 apríla

Ahojte,
ako sa máte? Ja sa mám celkom fajn, len som trocha unavená. Blížia sa sviatky, preto sa pokúsim prispieť na blog čím najviac. Prázdninovať budem u starých rodičov a nebudem mať so sebou notebook, chcem si kúsok oddýchnuť a venovať sa rodine. Tak rada by som vám písala o všetkých produktoch, no nie vždy môžem byť tak aktívna, ako by som chcela. Rada skúšam nové značky a výrobky, preto si dnes povieme o spoločnosti Galimard.
Galimard je značka, ktorá sídli vo Francúzsku a ponúka svetoznáme parfumy, ktoré patria medzi špičky v oblasti parfumérie. Tieto parfumy boli obľúbené u panovníka Ľudovíta XV., ktorý bol stálym zákazníkom zakladateľa značky, Jean de Galimarda. Esencie pridávané do parfumov vyberá človek s absolútne vyvinutým čuchom, ktorý pracuje maximálne pár hodín denne. Vďaka tomu vie namiešať vždy nové vône a kombinácie.
Parfumy Galimard sú kvalitné, voňajú neskutočne dlho a je si naozaj z čoho vyberať. :)


Pri vyberaní produktov mi do oka padlo hneď niekoľko. Môj výber sa nakoniec zúžil na parfum, sadu vzoriek, mydlá a voňavé perly. Balík mi prišiel až po približne desiatich dňoch, je to preto, lebo e-shop objednáva produkty priamo z Francúzska. Už pri otváraní balíčka som cítila sladkú vôňu z voňavých perál. Výrobky mi prišli pekne zabalené a nič sa cestou nerozbilo ani nepoškodilo.


Set vzoriek 12 kusov

Set vzoriek je podľa mňa ideálny na vyskúšanie rôznych parfumov. Sada je balená v priesvitnej krabičke, vône majú 2 ml a striekaciu pumpičku. Páči sa mi, že sa v sade nachádzajú aj mužské vône, takže si vyberie aj váš partner. V balení nájdete vône pre ženy označené červeným písmom a pre mužov čiernym.
Ženské parfumy sú veľmi intenzívne, vôňa vydrží dosť dlho. Oceňujem aj riedenie parfumov, sú tak voňavé, že vám stačí jeden strek. Ak preferujete orientálne a korenisté vône, odporúčam vám Nuit Caline. Kvetinové parfumy s prevahou orgovánu sa mne osobne páčia najviac. Sú svieže, noblesné a už pri prvom nádychu vás prenesú do záhrady plnej kvetov. Takéto sú vône Brindille a Ieté Dernier. Sladké a ovocné vône sa hodia hlavne na leto a medzi tieto typy parfumov patria Féminissime a Songeries. Dreviny a sviežosť nájdete v parfumoch Cantabelle a Péle-Méle.
Z mužských parfumov ma najviac očarili vône Bel Canto- svieža a mužná vôňa a Aventure- drevitá a korenistá vôňa. Parfum Sportissimo je strašne sladká vôňa, tá mi pripomína stromček v aute. 1747 parfum je svieži, hodí sa pre každého správneho džentlmena. Parfum Mezzanotte mi vonia ako prípravok na čistenie WC, bohužiaľ, za mňa je tento parfum najhorší z celej kolekcie.
Celkovo sa mi táto sada veľmi páči, ovoňala som v podstate hlavné vône z dielne Galimard. Aby ste aj vy mohli pocítiť závan Francúzska, pripravila som si pre vás súťaž, čítajte ďalej. :)


Toaletná voda Féminissime

Keď si vyberáte parfum z internetu a neviete ako vonia, väčšinou sledujete zloženie. Na základe toho som sa rozhodla pre vôňu Féminissime. Prišla mi zabalená v bielej krabičke so zlatým písmom. Po rozbalení som vytiahla krásny, minimalistický flákón. Po privoňaní som ostala veľmi prekvapená. Zo začiatku mi parfum hrozne smrdí, myslím že to bude tou prvou zložkou, ktorá sa uvoľňuje. Avšak po cca 5 minútach sa vôňa krásne rozvinie a poviem vám, celkom sa mi páči. Jedná sa o veľmi silnú a ťažkú vôňu, preto pozor, koľko si jej streknete. Je zložená z ovocia, kvetín a drevín. Pižmo, jazmín, pomaranč a kosatec sú len niektoré z ingrediencií podieľajúce sa na tejto parfumácii. Ak by som mala zhodnotiť túto toaletku, hodí sa skôr ženám od 30+. Je to typická ženská vôňa, sladká, omamná a pomerne ťažká. Nosiť ju si vyžaduje poriadnu dávku sebavedomia, pretože táto vôňa na seba púta pozornosť všade, kde sa objavíte. Pre mladé kočky by bola len zbytočne ťažká a opojná, preto som si ju ani ja nenechala a darovala som ju mamine. Vôňa je však veľmi pekná a vydrží nehorázne dlho, tak ak zháňate silnú vôňu, skúste ju.


Voňavé perly

Voňavé perly do skrine sú vhodné na osvieženie oblečenia a topánok. 70 gramový mešec v sebe ukrýva guľôčky s príjemnou arómou. Svieže jarné farby vám okrem vône oživia šatník a naladia vás na jarnú nôtu. Vybrala som si tri vône a to škorica/pomaranč, broskyňa a fialka. Najviac sa mi páči broskyňová vôňa, je svieža a sladučká. Škorica sa hodí skôr na zimu, avšak vonia tiež veľmi pekne. Najmenej intenzívna je fialka, tú skoro vôbec necítiť.
Vaky s guľôčkami voňajú fakt krásne, ale vadí mi na nich to, že parfumácia je málo intenzívna. V preklade to znamená to, že ak chcete, aby perly voňali, treba ich dať do uzavretých a malých priestorov. V šatníkovej skrini ich absolútne necítiť, čo ma mrzí, nakoľko majú krásne vône. Keď som perly šupla do šuplíka so spodnou bielizňou, razom sa vôňa viac zintenzívnila a dokonca moje prádlo voňalo za broskyňou. Ak si chcete kúpiť tieto perličky, odporúčam ich jedine do spomínaných priestorov, inak by vám boli na nič.


Jahodové mydlo

Najlepšia vôňa mydla, akú som kedy ovoňala. Jahodovú vôňu v mydle cítiť ako detskú Orbitku. Vône sú identické, čo ma potešilo, keďže mám detské žuvačky rada. :D 100 gramové mydlo nájdete v 10 rôznych parfumáciách, od citrónu až po jazmín. Mydlo je vhodné na každodennú hygienu rúk aj tela, má krémové zloženie, ktoré skvelo pení. Moje je ružovej farby a na vrchu má vyrytý názov značky a nejaké nápisy. Mne toto mydlo neskutočne sadlo, používam ho veľmi rada, má nádhernú a silnú vôňu, ktorá na rukách vydrží aj dve hodiny po umytí. Ak by som si mala vybrať ešte jednu vôňu, siahla by som po svojej obľúbenej levanduli, pretože musí voňať nádherne. Milujem toto mydlo, zo všetkých výrobkov ma potešilo najviac. :)


Srdcové mydlo

Mydlo v tvare srdca v príjemnej levanduľovej vôni oživí každú kúpeľňu. Mydielko má 100 gramov a predáva sa v troch vôňach- levanduľa, kolínska a ruža. Páči sa mi ornament značky vyrytý na povrchu mydla, vyzerá to luxusne. Vôňa je taktiež príjemná, avšak nie je taká intenzívna, ako pri jahode. Neviem vám povedať, ako sa vôňa rozvinie, pretože toto mydielko som objednala pre vás, do súťaže. :)


Eshop Galimard ma nesklamal, okrem prehľadnej stránky ponúkajú kvalitný tovar za priaznivé ceny. Určite sa poobzerajte po mydlách, tie sú tak lahodne voňavé a krásne, že sú vhodné aj ako darček. Z parfumov vám odporúčam kúpiť si vzorky a podľa toho sa rozhodnúť, aká vôňa vám sadne. Perličky odporúčam len do uzavretých priestorov, inak ich nie je cítiť, čo ma troška mrzí, pretože majú krásne balenie.

Hurá, dostali sme sa na koniec článku a ak máte chuť zapojiť sa do súťaže, klikajte na moju Facebookovú stránku, kde ju ešte dnes zverejním. ;)
Hrá sa o tieto krásne a voňavé produkty.


Krásny zvyšok dňa,
Soňa

P.S.: Ešte stále máte možnosť hlasovať za môj blog v súťaži bloger roka. Pre viac info klikajte na moju Facebookovú stránku.

You May Also Like

16 komentárov

  1. Když jsem otevřela článek a začala číst, říkala jsem si, že tohle bude mimo mou cenovou kategorii, ale jak na to koukám, docela to jde:) o značce jsem ještě neslyšela, ale všechno vypadá kouzelně:) nejsem na tuhá mýdla, ale líbí se mo všechny :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ceny sú fakt super, myslím, že 24 eur za vôňu nie je veľa. :)

      Odstrániť
  2. Ty mýdla vypadají děsně roztomile :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, sú krásne. :) Nezabudni sa zapojiť do súťaže, o jedno z nich súťažíme. :)

      Odstrániť
  3. tie mydlá sa mi veľmi páčia! vyzerajú super, určite aj ako darček nič nepokazia :)

    Taly Rare

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Podobné pytlíčky do skříně by se mi také hodily, dávám si tam většinou voňavá mýdla a až přestanou vonět, použijeme je na mytí rukou :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  5. moc hezký článek, o galimard jsem ještě neslyšela, takže děkuji za přiblížení :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. O Galimard slyším poprvé, ale to jahodové mýdlo! ♥

    Gabux

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Anonymný8/5/17 15:57

    Recenze mi přijde zajímavá, Galimard roky vozím z Francie sobě i svému okolí, ale máš tam malé (ač velmi podstatné) nepřesnosti. Např. v Cantabelle rozhodně nejsou dřeviny, složení: brusinky, černý rybíz, pomeranč, švestka, pačuli, konvalinky, jasmín, jantar, bílé pižmo a vanilka. Je to trošku sladší vůně, díky vanilce, ale stále svěží květinovo-ovocná.
    Nuit Caline bych taky neoznačila přímo za orientálně kořenitou, protože ač je v ní z koření hřebíček a ambra, tak po rozvinutí je vůně stále svěží, takže se dá označit spíše za ovocně kořeněnou.
    Oproti tomu dřeviny a koření najdeš v L'été dernier (nikoli Ieté), kterou označuješ za vyloženě svěží a květinovou, přitom je dost dřevitá a santalové dřevo a vanilka dost převažují, po rozvinutí vůně připomíná až pánskou. Svěží tedy není ani náhodou.
    Jinak mi přijde recenze celkem přínosná, až na popis těchto tří vůní. Bohužel to vypadá tak, že jsi dost dala na popis na webu galimard sk, tam totiž popis ne vždy úplně koresponduje s uvedeným složením, obzvláště u těchto 3 vůní. :) Andy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Informácie som získala zo stránky galimard.sk. To, že údaje nie sú rovnaké na všetkých e-shopoch, už bohužiaľ, moja chyba nie je.

      Odstrániť
    2. Anonymný8/5/17 20:38

      Já přece nepíšu, že to je tvoje vina, ale ono možná kromě popisku si stačilo přečíst složení, které už je na všech e-shopech naprosto stejné, ať se jedná o stránky francouzské, slovenské, nebo české, nebo vůně prostě vyzkoušet. Takto to totiž vypadá, že jsi ty vůně ani nezkoušela, ale prostě jenom opsala složení z webu, což neuraž se, je trošku mimo psát popis vůně, kterou ani nezkusíš. Ale jak jsem řekla, recenze mi přijde i tak zajímá a pěkně zpracovaná a značka aspoň přijde do většího povědomí. Andy

      Odstrániť
    3. Neviem presne, aké zloženie myslíš, keď na eshope sú rozpísané len zložky vône ako hlava, srdce a vrchné tóny. Tieto som si samozrejme pozerala, nebudem písať predsa to, že vo vôni je malina keď tam nie je. Ja sa neurážam ani nič, ale nie som parfumér aby som po privoňaní k vôni okamžite vedela, čo obsahuje, preto som sa pozrela na eshop. Ďakujem ti za tvoj komentár, som rada aj za takéto ohlasy, je škoda, že samotné eshopy si na vypísaní zložení a základných informácii nenájdu čas. Potom sa naskytnú situácie, v ktorých je mi ľúto, že teraz moja práca vyzerá ako odfláknutá a pritom som si na nej dala záležať. :(

      Odstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)