Extra dávka vitamínu C?

by - 01 októbra

Ahojte,
živiny a vitamíny by sme mali telu dopriať nielen zvnútra, ale aj zvonka. So zmenou ročného obdobia prichádzajú problémy s pleťou, je viac vyčerpaná a so sivastým nádychom. Aby sme tomu predišli, dopujme sa zeleninou, ovocím a vodou, pretože to sú poklady pre našu pokožku. 
Najlepším riešením pre pleť je extra dávka vitamínu C. Pýtate sa prečo práve céčko? Céčko je silný antioxidant, vďaka nemu budete mať pokožku jemnú, sviežu a rozjasnenú. Nie, nemusíte zjesť celú fľaštičku tabletiek, vitamín C nájdete v kozmetike Sesderma


Sesderma bola založená dermatológmi v Španielsku, firma ako prvá vyvinula krémy s obsahom kyseliny glykolovej. Dnes je značka známa po celom svete, vďaka výskumu a technológii prináša produkty, ktoré obľubuje čoraz viac žien a mužov. Okrem toho, pýši sa rôznymi oceneniami, je kvalitná a cenovo dostupná. 
Línia s obsahom vitamínu C je primárne určená pre unavenú pleť, pokožku rozjasní, bojuje proti photo-aging efektu, ktorý je vyvolaný rôznymi spúšťačmi ako sú tabak, stres, slnečné lúče alebo nedostatok spánku. Sada dvoch produktov bojuje proti vzniku vrások, pleť spevňuje a prinavracia jej zdravý vzhľad. Vitamín C znižuje tvorbu hnedých a tmavých fľakoch na tvári, zvyšuje produkciu kolagénu, znižuje zápaly a podráždenia pleti, zlepšuje jej hojenie. 

Sesderma C-VIT lipozomálne sérum 
pre rozjasnenie pleti

Výživné hydratačné sérum na tvár je ideálnym spoločníkom pre mdlú, aknóznu alebo ekzematickú pokožku. Vďaka obsahu vysoko koncentrovaných aktívnych látok bojuje proti starnutiu, chráni elasticitu pleti a zjednocuje tón kože. Efektívne zloženie sa postará o jazvy a škvrny po akné, opticky zmenší póry bez pocitu zaťaženia. V zložení nájdeme derivát vitamínu C- kyselinu askorbovú, ginko biloba extrakt, kyselinu hyalurónovú a extrakt z bielej moruše. Kyselina askorbová urýchľuje látkovú výmenu pokožky, napomáha hojeniu pleti a je to najlepšia prírodná cesta vybielenia pokožky. Ginko biloba extrakt ma protizápalové účinky, kožu prekrvuje a okysličuje. Kyselina hyalurónová je už dnes štandard v kozmetike, vrásky, kruhy pod očami a nepekné žilky s ňou nemajú šancu. Listy bielej moruše sú plné esenciálnych látok a vitamínov, je to v podstate malý zázrak prírody. :)
Sesderma C-VIT lipozomálne pleťové sérum mi prišlo v krásnej oranžovej škatuľke. Po rozbalení som uvidela nádobku, ktorá ma dizajnom vôbec neočarila. Pripomína mi fľaštičku z lekárne, myslím, že to bol zámer značky. Samotná fľaška má horné uzatváranie s pipetou, tento druh aplikátora je výborný, nanesiete si s ním požadované množstvo bez toho, aby ste polovicu produktu vyliali. Stlačením bielej časti uzáveru nasajte sérum do pipetky a opätovným stlačením ho vypustite. Už pri prvom otvorení môžete cítiť vôňu pomarančov, milujem túto vôňu, obzvlášť v kozmetike. 30 ml balenie vydrží naozaj dlho, tým, že je sérum hustejšie, stačí jedno stlačenie na celú tvár. Gélovo-vodnatá konzistencia je priam geniálna, počas aplikácie pripomína gél, po kontakte s pokožkou sa zmení na číru tekutinu. Uschne cca do minúty, čo oceňujem, nakoľko ho používam hlavne ráno a vtedy nemám času nazbyt. Po nanesení je pleť troška lepkavá, preto je lepšie aplikovať naň hydratačný krém. S efektom som ale nadmieru spokojná, sérum mi zjednotilo tón pleti, v preklade to znamená žiadna fľakatá a červená tvár, pokožku som mala akoby jemne opálenú. Po určitom čase som si všimla zmenšenie pórov, pleť pôsobila zdravo, oddýchnuto a rozjasnene. Na dotyk bola hladká, mäkučká a keď som si po nej rukou prešla, necítila som žiadne mini vyrážky, ktoré sú časté pri alergiách alebo ekzéme. Spomínam ich preto, lebo aj mne sa stane, že reagujem citlivejšie na ovocie alebo potraviny tým, že sa vyhádžem. Tie vyrážky pripomínajú krupicu, určite to poznáte. So sérom sa mi nestalo, žeby sa pleť vyhádzala alebo nejako zhoršovala, počas celej skúšobnej doby som ju mala ako dievčatko. Odporúčam ho každému typu pleti, na každý kožný problém a dokonca aj na mastnú pokožku, budete prekvapené, aké zázraky dokáže. Z testovanej dvojice je toto sérum moja srdcovka, odporúčam ho všetkými desiatimi. 


Sesderma C-VIT hydratačný pleťový krém 
proti starnutiu

Hydratačný krém na tvár je určený pre dehydratovanú a suchú pokožku. V jeho zložení sa nachádza extrakt zo sladkých pomarančov, tie dodajú pleti jas, výživu a regeneráciu. Rozjasňujúce pigmenty dokonale zvýraznia zdravú farbu pokožky, pleť bude hodvábne jemná a prirodzene krásna. 
Obal krému je zaujímavý, zlatý matný vrchnák a matné dolné sklo vytvárajú kombináciu, ktorá sa podobá drahším značkám. Pleťový krém vonia za pomarančmi, je to lahodná, prirodzená vôňa bez umelých látok. Krémová farba produktu pripomína majonézu, povedala by som, že aj konzistencia spadá do jogurtovej kategórie. Pri aplikácii je krém hustejší, no nie prehnane, po nanesení na pokožku sa zmení na vodnatý krémový produkt. Zaschne tak do dvoch minút a pleť nemastí. Problém lepivosti je aj v tomto prípade, mne to až tak nevadí, no ak s tým máte problém, zvoľte radšej večernú aplikáciu. V kréme si môžete všimnúť malé trblietky, sú to spomínané rozjasňujúce pigmenty, ktoré pleť opticky vyretušujú. S krémom som nebola až tak spokojná, ako so sérom. Napriek tomu, že krém výborne hydratuje, pokožku vypína a rozjasní, po cca 3 týždňoch používania naň začala moja pleť nepekne reagovať, bola viac červená a štípala ma. Neviem prečo sa mi toto stalo, na vine môže byť viacero príčin, no viem isto, že počas prvých týždňov ma výsledný efekt krému zaujal. Pokožku som mala zjednotenú, bola hebká na dotyk, vôbec sa nevysúšala a nerobili sa mi žiadne šupinky. Z mojej skúsenosti by som vám odporučila vyskúšať vzorku, uvidíte, ako naň bude vaša pleť reagovať a až tak si zakúpiť plné balenie. Sérum mi toto vôbec nerobilo, preto si myslím, že sadne každému, predsa len, má trocha iné zloženie než krém. Celkovo hodnotím krém stredne, efekt bol viditeľný, no mrzí ma to štípanie a červenanie. Ak ho vlastníte, vyhovuje vám?


Keď vás produkty zaujali a chceli by ste ich vyskúšať, odporúčam vám set dvoch spomínaných produktov, z ekonomického hľadiska ušetríte a z hľadiska testovania vyskúšate oba prípravky naraz. :)
Kozmetická sada s vitamínom C obsahuje 50 ml krém a 30 ml sérum. 

Poznáte značku Sesderma? Ak áno, čo od nej vlastníte a ako ste spokojní?

Krásny zvyšok víkendu,
S.

Za poskytnutie výrobkov na testovanie ďakujem zastúpeniu Notino. 

You May Also Like

12 komentárov

  1. Značku vůbec neznám, ale zaujalo mě sérum, poslední dobou s nimi hodně experimentuji :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa chytili okrem sér aj oleje na tvár, nikdy predtým som ich nemusela, no teraz ma zaujali. :)

      Odstrániť
  2. Tak o téhle značce jsem zatím nic neslyšela :O. Vypadá to všechno dobře ale já jsem věrná jen jedné značce :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je fajn, že si verná len tomu, čo ti pomáha. :)

      Odstrániť
  3. Ten krém vypadá moc fajn. Značku ani produkty neznám, vypadají dobře :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pre mňa ešte táto rada kozmetiky určená nie je, ale ďakujem za tip na darček pre maminu. :) Super recenzia. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. O značke počujem prvý krát, ale vyzerá zaujímavo hlavne kvôli zloženiu:)

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Značku neznám, ale přesně něco takového bych teď na pleť potřebovala. Jakmile začne podzim, tak to jde s mojí od desíti k pěti a já musím dělat co proto, aby vypadala dobře. Moc dobrý tip i článek :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)