My skincare routine winter 2017

by - 21 februára

Ahojte,
moja aktuálna pleťová starostlivosť pozostáva z produktov značky Annemarie Borlind. Táto obľúbená prírodná kozmetika si získala srdcia žien po celom svete a moje taktiež neostalo chladné. Milujem filozofiu značky, to, že Annemarie Borlind preferuje prírodné ingrediencie, ich snahu o objavenie nových, nepoznaných prírodných látok, ktoré pokožke pomáhajú a tiež fakt, že výrobcovia venujú 40% svojho času výskumu. Pre mňa ako milovníčku prírody je táto koncepcia veľmi zaujímavá, nie každá firma sa totižto pýši vlastným výskumom a vedou.
Výrobky nie sú testované na zvieratách, získali certifikáty ako Vegan, Eco control a obaly sú recyklovateľné. Ideálne nielen pre milovníkov prírody. :)



Moja pleťová starostlivosť pozostáva z troch základných krokov- čistenie, tonizácia a hydratácia. Každý jeden z nich je dôležitý, pretože má svoj účel v boji za sviežou a krásnou pleťou. Používanie prípravkov z jednej línie, alebo od jednej značky mi príde nielen kompletné, ale niektoré produkty sa svojim efektom bijú, čo na pokožke nemusí zanechať dobrý výsledok. Mne sa už párkrát stalo, že moja pleť vyzerala ako po týždňovom boji, bola červená a vytvorili sa mi vyrážky. Hľadala som príčiny, prečo pleť takto reaguje a došla som k záveru- zložky produktov si navzájom jednoducho nesadli. Som rada, že som sa poučila a teraz sa snažím voliť kompletnú sadu kozmetiky od jedného výrobcu.

Pre potreby mojej pleti som si zvolila rad Energy Nature, ktorý je určený na normálnu až suchú pleť a vekovú kategóriu 20-30 rokov. Zaujal ma svojimi prírodnými zložkami a hydratačnými schopnosťami. Každý produkt obsahuje kmeňové bunky z Schwarzwaldskej ruže, ktoré chránia pleť, hydratujú ju a napomáhajú tvorbe kys. hyalurónovej. Organický Bio kofeín pokožku stimuluje, zjemňuje a vyživuje, dodáva bunkám potrebný kyslík a živiny. Fytonutrient zo žeruchy má antioxidačný a detoxikačný účinok, taktiež chráni pleť pred stresovými faktormi. Hesperedín z horského pomaranča zlepšuje funkciu kapilár, redukuje nejednotný tón pokožky a bojuje proti opuchom pod očami.


Moja rutina sa začína čistením. Na čistenie používam gély, pretože mi viac sadli ako mlieka a mám pocit, že mi póry upchávajú oveľa menej.
Energy Nature osviežujúci čistiaci gél na tvár chráni pleť pred predčasným starnutím. Je určený na normálnu až suchú pokožku, vďaka svojim hydratačným účinkom a dokonalému čistiacemu efektu je vhodný na tvár, krk a dekolt. Dodáva pleti extra dávku vlhkosti a energie, stimuluje produkciu kyseliny hyalurónovej v pleti, vyživuje a posilňuje kožnú bariéru. Medzi jeho hlavné zložky patria prírodné látky uvedené vyššie a taktiež termálna voda získaná z prameňa v Čiernom lese.
Gél ma 125 ml obsah a jeho balenie má skvelý, dolný uzáver. Tuba ma príjemný, minimalistický dizajn ladený do bielej farby so sviežim, ružovým detailom v podobe nápisov. Uzáver sa nachádza v dolnej časti, čo je výborne najmä z dôvodu ľahšej manipulácie a aplikácie gélu. Priesvitná, gélová konzistencia s lahodnou vôňou, ktorá mi pripomína kokos a kvety. Táto kombinácia vôní je u značky nová, nachádza sa len v tejto línii. Je svieža, mladistvá a roztopašná. Vďaka tejto vôni sa prírodná kozmetika presunula na úroveň luxusných čistiacich produktov, samozrejme, bez silikónov a umelých konzervačných látok.
Ráno si gélik nanášam na navlhčenú pleť, pomocou prstov rozotriem po tvári, pokiaľ gél nepení. Pokožku si čistím podľa potreby a následne opláchnem vlažnou vodou. Večer využívam čistiacu kefku a pokožku hĺbkovo premasírujem. S gélom som si skúšala odstrániť aj očný makeup a mňa na očiach gél vôbec neštípal. Dokonca skvelo a rýchlo odstránil špirálu aj očné tiene.
Po použití je pleť čistá, jemná ako bavlna, príjemná na dotyk a krásne voňavá. Pokožka nebola nepríjemne stiahnutá, ale osviežená a čo sa mi páči, je mierne zmatnenie pleti. Za mňa je tento gél jednička, používam ho už vyše troch týždňov a poviem vám, cítim a vidím rozdiel. :)


Po čistení prichádza na rad tonizácia. Ráno aj večer používam Energy Nature chladiaci pleťový toner. Gélový toner pokožku osviežuje, rozjasní a príjemne ochladí. Poskytuje pleti dávku hydratácie a vitality v jednej kvapke. Chráni ju pred starnutím, zjemňuje ju a dodá jej energiu.
Obsahuje deriváty mentolu, ktoré po kontakte s pokožkou jemne chladia a osviežujú.
Sklenená nádobka je vyrobená z recyklovateľného materiálu a nachádza sa v nej 150 ml produktu.
Na vrchu nájdete aplikátor v podobe pumpičky, ten je úžasný pre presné nanesenie. Gélový toner má redšiu konzistenciu než gél, staroružovú farbu a tu istú unikátnu vôňu. Používam ho tak, že si na prsty nanesiem dve pumpičky tonera a potom aplikujem na celú tvár krúživými pohybmi. Toto krúženie pomôže uvoľneniu mentolu a pleť je razom naštartovaná. Po nanesení ho už netreba zmývať! Toner má nemastné zloženie, okamžite sa vstrebáva, nezanecháva fľaky a žmolky po tvári a nelepí sa. Novinka v podobe gélového tonera je skvelá, priznávam sa, že je to môj prvý prírodný produkt, ktorý sa pri tonizácii pleti neaplikuje na odličovací tampón. Po použití cítim mentol, ktorý mi pokožku osviežuje a dodáva jej energiu. Nemusíte sa báť, mentol na koži neštípe ani nepáli, takže kľudne ho môžete používať aj na citlivú či alergickú pokožku. Moja tvár je hebká, rozžiarená a menej červená. Póry sú stiahnuté, menej viditeľné a efekt gélu by som kľudne priradila k podkladovej báze. Akoby pokožku vyretušoval a to v priebehu niekoľkých sekúnd.


Pred nanesením krému rada používam očné gély a séra. Energy Nature sérum na očné vačky pokladám za malý zázrak v luxusnom obale. Je nielen krásny, ale aj účinný, no o ňom si povieme nabudúce, pretože naň chystám samostatnú recenziu. Čo mi nikdy nesmie chýbať na poličke je pomáda na pery. Rada hydratujem svoje suché ústa a najlepšie v noci, kedy pery nezaťažujem tak, ako cez deň. Balzam na pery od značky Annemarie Borlind sa stal mojím verným spoločníkom. Jedná sa o pomádu, ktorá obsahuje bambucké maslo, ricínový olej, včelí vosk a ďalšie vzácne vosky a zložky, ktoré majú zmäkčujúci účinok. Balzam intenzívne zjemňuje a hydratuje pokožku pier, má regeneračné účinky a chráni ich pred popraskaním. Obal je klasický, ako u bežných vysúvacích pomád. Samotné zloženie balzamu je voskové, veľmi mi pripomína jelení loj. Má zlatistú farbu a nádhernú, vanilkovú vôňu. Pery hydratuje po celé hodiny, kedže je zložený z kvalitných prírodných voskov, je tuhší a horšie sa na pery nanáša, no efekt rozhodne stojí za to. Mne na perách vydrží pol dňa bez ďalšej aplikácie, čo je podľa mňa úžasné. Na perách vytvára jemný odlesk, preto zastúpi v zimných dňoch lesk na pery. Jeho zloženie je čisto prírodné, preto je vhodný aj pre deti a mužov.


Hydratačný krok u mňa momentálne zastupuje Revitalizačný denný krém na tvár Energy Nature. Má husté, krémové zloženie, no na pokožke rýchlo schne, čo ma dosť prekvapilo. Nanášam si ho ráno, keďže je určený na denné použitie, no stalo sa mi, že som ho použila aj pri večernej rutine. Na krémik bude opäť samostatná recenzia, tak dúfam, že si ju prečítate. :)


Toto je moja aktuálna pleťová rutina, ktorú praktizujem každý deň. Moja pokožka je viac hydratovaná, čo je pre mňa v zime nesmierne dôležité, je menej červená a akoby viac osviežená. S pleťovkou som spokojná, myslím, že som našla líniu, ktorá sa o potreby mojej pokožky postará na výbornú. Značka Annemarie Borlind patrí medzí lídrov na trhu, čo sa bio kozmetiky týka, preto aj ceny produktov sa rovnajú vzorcu cena=kvalita. Myslím, že niekedy je dobré investovať aj do drahších kúskov, predsa len, pokožku máme len jednu a zaslúži si dobré a kvalitné zaobchádzanie. :)
V prípade záujmu výrobky nakúpite na stránke Annemarieborlind.sk.

Aká ja vaša rutina? Aké produkty používate?

Pekný deň,
S.


Za poskytnutie produktov na testovanie ďakujem zastúpeniu assay.sk.

You May Also Like

16 komentárov

  1. Nepoznám tuto značku ale vyzera naozaj kvalitne a na suchu a zmiešanú pleť to môže byť super voľba:)Ja používam momentálne alverde pleťový krém ktorý je hustejší ale aspoň sa mi netvoria po tvári šupinky a večer samozrejme mandľový krém:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. So cool!! Love and hugs and wish you a very happy day!

    Mary María Style

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O tejto značke počujem prvý krát, ale zapáčila sa mi na prvý pohľad. ďakujem za skvelý tip! xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Túto značku kozmetiky veru nepoznám, ale vyzerá veľmi elegantne. Ja používam väčšinu produktov, čo sa týka mojej rutiny, teraz od značky Ziaja a Garnier a som veľmi spokojná :)
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ziaja ma skvelé produkty, takže sa ti ani nečudujem. :)

      Odstrániť
  5. Přijdu si teď docela socka, která na svou pleť kašle.. a to se snažím.
    Ta značka vypadá docela cool.

    Prolhaná Mrcha

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Túto značku vôbec nepoznám, no veľmi sa mi páči a môže byť naozaj kvalitná

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tuto značku neznám, ale chválím ti tvou pečující rutinu :) Dříve jsem na svou pleť docela kašlala a teď vidím mega rozdíl, když věnuji každý den pečlivému odlíčení a minimálně jednou týdně kompletní péči s maskou a peelingem :) Je to hodně znát, hlavně přes zimu! :)

    INKA – lifestyle, focení, líčení, krása, DIY a novinky

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)