Dôvody, prečo investovať do prírodnej dekoratívky

by - 04 októbra

Ahojte,
keď sa povie prírodná kozmetika, človek si predstavuje rastlinné ingrediencie, produkty netestované na zvieratách a väčšinou sa nám vybaví pleťová starostlivosť. Dekoratívnej bio kozmetike nevenujeme až toľkú pozornosť. Annemarie Borlind v tomto smere prekvapila ! Dekoratívna kozmetika vyvinutá pod ich krídlami so známkou „MADE IN BLACK FOREST“ si získava pozornosť nielen na Slovensku, ale aj po celom svete. Výrazné farby, dlhá trvácnosť a natural look si podmaňuje čoraz viac zákazníčiek. Annemarie Borlind patrí medzi priekopníkov prírodnej dekoratívnej kozmetiky, a ja vám dnes zhrniem dôvody, prečo by sme mali do našich taštičiek zaradiť aj šminky tejto značky. :)

Začneme najviac používanou vecičkou, a to špirálou. Kočky s citlivými očami, alebo tie, ktoré používate kontaktné šošovky, zbystrite pozornosť ….. 



Prírodná kozmetika

Zástupca- Annemarie Borlind Long lasting volume mascara

Špirála má u mňa čestné miesto, nakoľko bola mojím prvým produktom pri líčení. V dnešnej dobe nám trh ponúka nespočetné množstvo špirál, no uvedomujete si, aké nebezpečenstvo môže nastať, ak špirálu používate po exspirácii alebo dokonca s prídavkom jedovatých látok?
Dlhotrvajúca objemová maskara od Annemarie Borlind v sebe ukrýva čaro sýtej uhľovo- čiernej farby a prírodných zložiek v jednom, ktoré zabezpečujú zdravý rast a výživu mihalníc. Obsahuje jojobovy a sezamový olej, tie riasam poskytnú starostlivosť a nadvihnutie. Okrem objemu, ktorý špirála ponúka, s pomocou živice zo stromu Saltree zabezpečí dokonalé priľnutie farby na riasach. Strom rastúci do výšky až 8 metrov vylučuje miazgu, označovanú ako arabská guma, tá pomáha farbe usadiť sa na mihalniciach a vytvoriť dokonalý finiš, a presne táto miazga sa v zložení nachádza. Vďaka tomu farba z rias neopadáva a nedrobí sa. Vydrží celý deň, špirálka má peknú, jemnú vôňu, ako ostatné produkty z dekoratívnej kozmetiky.

Plusy:
  • obsahuje čisto prírodné zložky, ktoré sú 100% bio kvality
  • značka netestuje na zvieratách
  • špirála vďaka svojmu unikátnemu zloženiu poskytuje maximálny komfort pre citlivé očné partie a nositeľov kontaktných šošoviek (viem to potvrdiť na sto percent, ja sama nosím šošovky)
  • zloženie produktov sa podstatne líči od komerčne vyrábaných špirál:
    INGREDIENCIE: AQUA [WATER], ALCOHOL, RICINUS COMMUNIS SEED OIL [CASTOR], SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA], GLYCERIN, STEARIC ACID, TRIBEHENIN, GLYCERYL STEARATE, CERA ALBA [BEESWAX], SESAMUM INDICUM SEED OIL [SESAME], PULLULAN, HECTORITE, EUPHORBIA CERIFERA CERA [CANDELILLA], XANTHAN GUM, SORBITOL, BENZYL ALCOHOL, CHONDRUS CRISPUS POWDER [CARRAGEENAN], ARGININE, HYDROGENATED LECITHIN, AROMA [FRAGRANCE], ACACIA SENEGAL GUM, TREHALOSE, ASCORBYL PALMITATE, LECITHIN, TOCOPHEROL, BENZYL BENZOATE, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, CINNAMYL ALCOHOL, COUMARIN, CI 77499 [IRON OXIDES]
  • produkty nedráždia oči, pokožku v okolí očí a nespôsobujú slzenie očí
  • špirála neobsahuje parabény, farbivá či dokonca ropné deriváty
  • produkty sú podrobené Eco kontrole, to znamená, že sa ich obsah testuje za účelom potvrdenia použitia len prírodných ingrediencií
  • jojobový olej sa najčastejšie používa pri aromaterapii, v líčení posilňuje riasy, dodá im hustotu a pružnosť
  • sezamový olej obsahuje prírodné ochranné faktory, ktoré riasy nielen priamo chránia, ale ich tiež obalia jemnou vrstvou lesku
  • a najdôležitejšia vec, pri prírodnej špirále vám nehrozí žiaden zápal oka či dokonca podráždenie spojiviek

Komerčne vyrábaná kozmetika

Zástupca- no comment

Ak by sme mali porovnať obe špirály, už pri obale môžeme pozorovať zmeny. Prírodná špirála má pevný obal vyrobený z eko materiálu, pri komerčnej špirále natrafíme na umelú hmotu. Kefky nie sú rozdielne, povedala by som, že sa líšia akurát tak skosením štetín.
Dostávame sa k obsahu špirál, ktoré sa jednoznačne líši:

Mínusy:
  • zloženie produktov obsahuje ropné deriváty, nanočastice, silikónové oleje, polycyklické zlúčeniny a umelé farbivá
  • vôňa je umelá, cítiť v nej pridané deriváty a syntetické vône
  • pigmenty špirály na riasach nedržia, opadávajú a zhlukujú sa- je to preto, lebo pri príprave produktu neboli použité prírodné zložky, ale synteticky vyrábané
  • nositelia kontaktných šošoviek majú s takýmito špirálami problém, buď pre ne nie sú určené, alebo môžu spôsobovať konjuktivitídy
  • parabény, ktoré sú pridávané do kozmetiky, zabraňujú premnoženiu baktérii a tým pádom predlžujú trvácnosť produktu
  • silikóny sú pre pokožku veľmi stresujúce, obalia ju neviditeľným obalom a pleť nedokáže dýchať, to isté platí pri mihalniciach- kvôli tomu sa lámu a trieštia
  • najdôležitejšie nakoniec- komerčne vyrábané špirály (česť výnimkám) testujú na zvieratách!!!

Tak čo dievčatá, vymeníte svoju špirálu za niečo lepšie a zdravšie?
Ak vás tento článok oslovil a zanechal vo vás potrebu dozvedieť sa viac, prípadne si chcete prírodnú kozmetiku zaobstarať, klikajte na Annemarieborlind.sk .

Have a nice day,
Soňa

Za poskytnutie výrobku na testovanie ďakujem spoločnosti assay.sk

You May Also Like

6 komentárov

  1. nedávno som si s oriflame objednavala jednu špirálu s olejmi, ale ta bude mať daleko od prirody:-D tato vyzera dobre, aj kefka sa mi páči, aj keď počujem onej prvý krát ma celkom zaujala:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na riasach vyzerá super, môžeš si všimnúť na fotke. :) Mne vyhovuje a som rada, že nie je testovaná na zvieratách.

      Odstrániť
  2. Kozmetika Annemarie Borlind je naozaj výborná. Používam ju dlhú dobu, a to hlavne krémy. To, čo sľubujú, naoazj aj plnia. A keď si porovnáte zloženie chemickej kozmetiky a tejto prírodnej, vidíte hneď, ktorým smerom kráčať. Výhoda tejto kozmetiky spočívaaj v tom, že má dlhorčnú tradíciu a za sebou aj niekoľko výskumov v tejto oblasti. Nepredáva sa síce na každom kroku, ale v dnešnej dobe si k nej každý, kto chce, cestu nájde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s vašim názorom, krémy majú naozaj kvalitné. :)

      Odstrániť
  3. Vynikající článek! Nejvíc mě baví názory, že je přírodní kosmetika moc drahá. Kdyby na ní ale bylo nalepeno "Channel", tak nikdo o ceně ani nepípne. O řasenkách jsem takhle nikdy nepřemýšlela, nosím čočky a zatím používám jak chemickou, tak tu přírodní. Kolegyňka v práci teď měsíc bojovala s nějakým virovým onemocněním v oku, které se jí objevilo po pořízení nové hodně levné řasenky. Dneska jsem koukala, že už jí oko znovu červená, tak jí zkusím přesvědčit, aby si vyzkoušela alespoň Alverde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš sama, čo dokáže spraviť obyčajná špirála, preto si baby dávajte bacha, čo na riasy používate. ;)

      Odstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)