Akamuti Bio ružová voda

by - 26 januára

Ahojte,
konečne som aj ja podľahla ružovej vode. Doteraz nechápem, ako som bez nej existovala. :)
Môj výber vody sa zúžil na niekoľko značiek, ale nebola by som to ja, keby som nevyskúšala niečo nové. Akamuti slovo pochádza z afrického jazyka a znamená "malý strom", "malá medicína". Prípravky obsahujú zložky zo stromov, ktoré majú nielen liečivé účinky, ale taktiež relaxačné a regeneračne. Silu prírody poznali naši predkovia veľmi dobre, a ich tajomstvá sú obsiahnuté v Akamuti produktoch. Zaujímavosťou je, že značka začala vyrábať svoje prípravky až v roku 2003. Spočiatku bolo vyrobených 6 produktov, no neskôr sa ich ponuka rozšírila. Značka zastáva fair trade výrobu, každý produkt je vyrobený ručne, a pri spracovaní zložiek nie sú používané žiadne stroje. To, že značka netestuje na zvieratách, je samozrejmosť. Ružovú vodu, a inú kozmetiku kúpite na eshope www.bionatural.sk. :)



Ružová voda v bio kvalite obsahuje destilované lupene ruží. Predstavuje elixír pre pokožku, je vhodná pre suchú, zrelú a citlivú pleť. Vďaka svojim účinkom pomáha pri začervenaní pleti, bojuje proti svrbeniu pokožky, a je vhodná aj ako pleťový toner. Destilát pomáha pri spálenej pokožke, má regeneračné a osviežujúce účinky.
Bio ružová voda je tiež tradičný, ajurvédsky liek na slziace a svrbiace oči pri sennej nádche.


Plastová nádobka obsahuje rozprašovač, čo oceňujem. 100 ml balenie bohato vystačí na pár mesiacov, nakoľko vodu používam každý deň, a veľmi z nej neubúda. Vonia veľmi pekne, za ružami, avšak nie je to žiadna umelá parfumácia. Moju pokožku nedráždi, výborne sadne na každý typ pleti, a dokonca pomáha pri nádche. Niekedy, keď dlhšie pracujem pri počítači, moje oči pália a svrbia. Po aplikácii vody v okolí oči pálenie prestane. Pre mňa je to skvelá vec, nakoľko moja pokožka a moje oči často vyzerajú akoby po preplakanej noci. Ak máte citlivú kožu, voda ju vie skvelo upokojiť. :)


Akamuti ružová voda poskytuje mojej pokožke komfort, zbavuje ma začervenania a svrbenia. Pre mňa je táto voda zázrak, pretože pokožku hydratuje, zjemňuje a rozžiaruje. Vynikajúco sadne ako podklad pod makeup, alebo na jeho osvieženie počas dňa. Rozprašovač premení vodu na jemnú hmlu, ktorá na pleti rýchlo zaschne. Vadí mi na nej len jedna maličkosť- pokožku mi viac premasťuje. V podstate sa nejedná o žiaden veľký problém, dokonca ak máte pleť extrémne suchú, je to len výhoda. Môj problém vyrieši priloženie vreckovky na pleť, a "odsatie" mazu. :)


Značka ma príjemne prekvapila, testujem od nich tiež kokosový olej, o ktorom vám neskôr napíšem. Určite stojí za pozornosť detail týkajúci sa ručnej výroby a spracovania. Produkty netestované na zvieratách, organického pôvodu a s nádhernými obalmi a vôňami. Ako málo stačí ku šťastiu. :)

Používate ružovú vodu? Poznáte túto značku?

Krásny deň,
Soňa

Za poskytnutie výrobku na testovanie ďakujem zastúpeniu www.bionatural.sk.




You May Also Like

12 komentárov

  1. Ružovú vodu milujem, vlastne celkovo kvetinové vody sú naj :) Od Akamuti som síce ešte nemala, ale testujem Naviu a veľmi sa mi pozdáva.


    Flung out of space

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Navie sa mi páči mentolová voda, tú by som chcela vyskúšať. ☺

      Odstrániť
  2. Zatiaľ som žiadnu ružovú vodu neskúšala, no na jar sa na ňu chystám. Na tejto od Akamuti ma zaujalo, že pomáha na svrbiace a podráždené oči, to by sa mi teda fakt zišlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Túto značku nepoznám, ale už som skúšala ružovú vodu od iných značiek. :) táto vyzerá fajn. xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Momentálne mám ružovú vodu od Purity Vision, zatiaľ sa mi celkom páči :) Možno vyskúšam aj túto :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)