100% Pure

by - 31 mája

Ahojte,
prírodná kozmetika láka stále viac žien, preto k nám na Slovensko prichádzajú značky, o ktorých sme predtým ani netušili. Presne takou je 100% Pure, 100 percentná vegánska a vegetariánska kozmetika, netestovaná na zvieratách a čisto organického pôvodu. Značku založila Susie Wang, ktorá vyrastala v Japonsku, kde si pestovala svoje bylinky a rastlinky, z ktorých si vyrábala pleťové masky. Počas štúdia na Kalifornskej univerzite sa Susie podarilo stabilizovať prírodné zložky a ochrániť ich tak pred oxidáciou. Svoju metódu si dala patentovať a už vtedy sa o ňu zaujímali rôzne kozmetické spoločnosti. Susie vadili chemické látky používané v produktoch aj to, že veľké firmy testovali výrobky na zvieratách, preto sa rozhodla ísť vlastnou cestou. Pri zakladaní 100% Pure využila silu ovocných pigmentov, ktoré sú bohaté na antioxidanty a vitamíny. Pri používaní tejto kozmetiky si na pleť nanášate samé dobré a prírodné veci a v tom tkvie kúzlo značky...


100% Pure je najčistejšia a najzdravšia výživa pre našu pokožku. Je bez škodlivých toxínov, umelých farbív, parfumov a syntetických chemických konzervačných látok. Značka bola založená v Napa, v Kalifornii v roku 2005, takže sa jedná o pomerne novú značku. Zaujímavosťou je, že zakladateľka firmy, ktorá je dodnes produktovou vývojárkou, vo výrobkoch nepoužíva vodu, ale čistú šťavu z Aloe vera a hydrosol z bio ruže (kvetovú vodu). Okrem toho, miesto chémii používa na konzervovanie zmes bylín a to oregáno, rozmarín, tymián, voduľku kanadskú a zemolez japonský. 

Pleťové tonikum Jazmín a zelený čaj

Hydratačné pleťové tonikum s jazmínom a organickým zeleným čajom je určené na normálnu až suchú pleť. Pôsobí ako pohár vody pre dehydrovanú pokožku, vyrovnáva a vyživuje pleť. Obsahuje zmes byliniek a antioxidantov, je bezlepkové a vegánske. 
Pleťová rada s jazmínom a anti-aging bio zeleným čajom poskytuje pokožke potrebnú vlahu, pleť zjemňuje a vyživuje. Šťava z Aloe vera a ukľudňujúci jazmín prenikajú do hĺbky kožných buniek a obnovujú ich rovnováhu. Vďaka ľahkému zloženiu sa toner hodí na každý typ pleti, aj keď je primárne určený na suchšiu pokožku. Balenie obsahuje 118 ml úžasného produktu.
Pleťové tonikum som obdržala v krabičke z recyklovateľného papiera s logom firmy a krásnym dizajnom. Po otvorení som vytiahla fľašu s pumpičkovým aplikátorom a rovnakým dizajnom, ako na krabičke. Voda sa mi hneď zapáčila, vedela som, že budeme kamarátky. To by som nebola ja, keby som ju hneď neskúsila. Pumpičkou som nastriekala pár kvapiek na tvár a počkala, kým sa vstrebú. Aplikovať by sa však mala na ruky alebo tampón, no ja si ju na tvár nanášam pumpičkou a je mi to viac príjemné. Vodička vonia nádherne, cítim v nej jazmín a bylinky. Kedže v nej nie sú žiadne parfumy, pocítite prírodnú vôňu kvetov. Toner mi po uschnutí zanechal pleť veľmi jemnú, hydratovanú a krásne rozžiarenú. Bola som veľmi prekvapená, nikdy by ma nenapadlo, že je toner na pleti tak účinný. Po prvom týždni používania som videla rozdiel nielen v hydratácii pokožky, ale aj v nedokonalostiach. Voda je totiž tak jemná, že si poradila s vyrážkami, ktoré mi stiahla. Začervenanie pleti, slzenie očí alebo alergia už nemá šancu, s touto vodičkou vyhráte na plnej čiare. Toner určite odporúčam, mne pomohol so suchou pleťou aj vyrážkami, dokonca poslúži aj ako fixátor make-upu alebo na osvieženie pokožky počas dňa. Za mňa je to naozaj pecka, kto ho skúsil, vie, o čom píšem. :)


Tekutý rúž na pery Lip Caramel 

Hydratačný tekutý rúž na pery má vysokú pigmentáciu a krémovú textúru. Na perách zanecháva intenzívnu a dlhotrvajúcu farbu s vysokým krytím. Obsahuje olej z granátového jablka, kakaové maslo, bambucké maslo, vitamín E a rakytníkový olej. Pery hydratuje, vyživuje a osviežuje. Farebné pigmenty zo semien kríku Achiote a ovocné pigmenty sa postarajú o bohatú farbu bez hrudkovania. Rúž neobsahuje karmín, čo je farbivo, ktoré sa získava po tepelnom spracovaní gravidných samičiek červca nopálového (hmyz). Ako kozmetika, ktorá netestuje na zvieratách a nepoužíva žiadne zvieracie zložky, farbivo do rúžov pochádza zo semien kríku Achiote, ktoré ma rovnakú červenú farbu ako karmín. 
Obal tekutého rúžu ma jemnú staroružovú farbu, samotná tyčinka je priesvitná, len uzáver má v rose gold farbe. Ja mám odtieň Melon Drop, čo je akoby kombinácia ružovej a oranžovej farbičky. Rúž má karamelovo - vanilkovú vôňu, výbornú pigmentáciu a výdrž. Na to, že je to tekutý rúž s leskom, na perách vydrží celé dopoludnie a to aj s pitím. Mne po nanesení na perách zaschol, preto vyzeral ako matný rúž, avšak vôbec mi to nevadí, ja mám matné rúže rada. Neviem prečo sa mi stratil lesklý efekt na perách, možno preto, že je vonku 30 stupňov a on sa do pier vpil. Avšak, som rada, že som ho vyskúšala, ohúril ma a stal sa mojím letným must-have kúskom. Pery aj po zotretí tekutého rúžu ostali jemné, vláčne a vôbec sa nešúpali. Podľa mňa sa tieto rúže dokonalo hodia na leto alebo na dovolenku, pery vám ochránia a výborne hydratujú. 

P.S.: Pozrite sa na tú farbu, takú extrémnu pigmentáciu už pri prvom nanesení som dávno nevidela. A to si vezmite, že toto dokážu pigmenty z ovocia a zeleniny. :)


Tak čo hovoríte na produkty 100% Pure? Okrem dekoratívnej kozmetiky tu nájdete aj pleťovú, telovú a vlasovú bio kozmetiku. Z vlastnej skúsenosti môžem výrobky len odporučiť, sú skvelé a naozaj fungujú. 


Poznáte značku 100% Pure? Ak áno, ktoré produkty sú vaše obľúbené?

Krásny deň,
S.

You May Also Like

20 komentárov

  1. Se značkou nemám žádné osobní zkušenosti, ale znám ji alespoň podle názvu. Má moc pěkné obaly a ta tekutá rtěnka, to je panečku sytá barva :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značka vyzerá skutočne skvelo. Najviac sa mi páči ten rúž, ktorý má nádhernú sýtu farbu. Skvelý post. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O tejto značke som tuším už počula, nepamätám si to presne. Avšak veľmi pekná recenzia. Tie farby na pery sú neskutočne pekné ❀

    ❀ Blog de la Licorne ❀

    OdpovedaťOdstrániť
  4. 100% pure patri medzi moje oblubene znacky, aj ked nie vsetky produkty mi uplne sadli, resp splnili ucel, ktory som od nich pozadovala. Mam konkretne aj tento ruz, je skvely ale vadi mi ze sa rozpija, preto ho musim casto upravovat. Viac mi vyhovuje ten ich polomatny ruz, momentalne mam odtien Sonora a je kraasny, jasne cerveny a vydrz ma uplne brutalnu. Urcite si kupim aj ine odtiene casom. Aj tonikum vyzera fajn, ja pouzivam obycajnu ruzovu vodu, ale mozno niekedy na sviatok si urobim radost :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vidíš, mne keď rúž zaschne tak mi vydrží pol dňa. Aspoň vidíš, že každému sedí niečo iné. ;)

      Odstrániť
  5. Miluji přírodní kosmetiku! O této značce jsem ještě neslyšela, ale po tvé recenzi se na ni jdu hned podívat!

    Měj se krásně,
    Natálie z Mare di Fragole

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Značku neznám, ale vypadá dobře, a ta barvička :)

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Značku nepoznám, no to pleťové tonikum má veľmi zaujalo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mne sa veľmi páči ten lesk na pery :) Má úžasnú farbu. Ale aj 100% pure tonikum vyzerá zaujímavo

    www.lifi.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ma veľmi teší, že ťa produkty zaujali. :)

      Odstrániť
  9. O tejto značke som už počula ale osobne nemám ešte nič vyskúšane. A tá farba rúžu...wow...krása

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)