Bilka

by - 03 augusta

Hello,
ako sa máte? V Košiciach je neskutočné dusno, teplo mi už lezie na nervy, mohlo by sa trocha ochladiť, čo myslíte? 
Poznáte kozmetiku značky Bilka? Bilka je pre nás viac menej neznáma značka, ktorá sa na Slovensku objavila až v roku 2014. Pochádza v Bulharska, na výrobu produktov firma využíva vysokokvalitné ingrediencie prírodného charakteru bez použitia chemikálií. Viac ako 70% materiálu tvoria prírodné zložky, napríklad rastlinné oleje či bio prísady. 


Pleťová starostlivosť

Na testovanie som si vybrala tri pleťové produkty, ktoré ma najviac oslovili. Bilka čistiaci peelingový gél je určený pre jemné čistenie pokožky. Obsahuje kyselinu hyalurónovú a prírodné peelingové zrniečka, ktoré odstraňujú nečistoty a čierne bodky. Kys.hyalurónová pleť hydratuje, zjemňuje a vyplňuje, bio extrakt z hrozna, D-panthenol a rastlinný glycerín pôsobia proti akné a účinne vyčistia upchaté póry. Gél ma svieži dizajn obalu, pumpičkový aplikátor oceňujem, nanášanie gélu je s ním veľmi jednoduché. Vôňa produktu je neodolateľná, vonia príjemne a cítiť v ňom hrozno a marhule. Samotná parfumácia však nie je umelá ani chemická, už pri prvom ovoňaní pochopíte, aká sila tkvie v prírode. Gél ma jemné zrniečka, tie pokožku nedráždia, no aj napriek tomu ju skvelo vyčistia. Konzistencia je viac gélová, čo je fajn, pretože veľmi husté peelingy by sa na tvár nemali používať. Tento peeling je však vhodný na každodenné použitie, nemusíte sa báť, že vám pleť sčervená. Mne osobne peeling vyhovuje, som s ním spokojná, používam ho v sprche, pleť si vyčistím gélom a aplikujem peeling na mokrú tvár. Krúživými pohybmi rozmazávam po celej tvári, nechám chvíľu pôsobiť a potom si tvár umyjem vodou. Tak hladkú, rozžiarenú a zdravo vyzerajúcu pleť som už dlho nemala. 200 ml balenie vydrží dlhšie, stačí použiť menej produktu, netreba to preháňať. Moja pokožka bola po týždni viac zjednotená, na tvári som mala nielen menej čiernych bodiek, ale aj šupiniek. Odporúčam ho na všetky typy pleti aj na suchú, pretože je veľmi jemný, takže pleť nezaťaží. 


Hydratácia je v lete veľmi dôležitá, to spomínam skoro v každom článku. S hydratačným čistiacim gélom Aqua Natura zvládnete pokožku hydratovať a osviežiť v jednom kroku. Čistiaci gél ma rovnaké balenie ako peeling s pumpičkou. Gélové zloženie skvelo pení, pokožku šetrne umýva a pleť nedráždi. Obsahuje prírodnú uhorkovú vodu, ktorá pleť osviežuje, udržuje v nej vlahu, vyhladzuje vrásky a pomáha predchádzať vzniku nedokonalostí. Sťahuje póry, je ideálna na aknóznu pokožku, pleť nabíja energiou a ochladzuje ju. Pokožku vybieli, čo znamená, že zjednotí jej prirodzený tón. Je bohatá na vitamíny, síru a enzýmy. Melónový extrakt pleť ukľudňuje, zabraňuje jej podráždeniu a pokožku vypína. Farnesol ma typické antibakteriálne vlastnosti. Produkt je svetlo zelenej farby, ma hustejšiu gélovú konzistenciu a vonia úplne ako melón. Tú vôňu zbožňujem, používam ho pred aplikáciou peelingu, pokožku vyčistí do hĺbky a zanecháva ju zamatovo hladkú. Ráno pleť naštartuje, podporí cirkuláciu krvi a pokožke dodá stratenú iskru. Tento gél som si obľúbila, odstráni všetok mejkap, dokonca aj očný bez toho, aby štípal. Podľa mňa sa hodí naozaj na každý typ pleti, pokladám ho za gél, ktorý na koži naozaj funguje. Používa sa ako peeling, stačí ho na tvári napeniť a potom opláchnuť vodou. Jedno stlačenie pumpičkou vystačí na umytie celej tváre aj krku, takže vám gél nejaký ten mesiac vydrží. Výborný produkt za lákavú cenu. :)


Na dokončenie starostlivosti o pleť odborníci odporúčajú používať krém na tvár. Teraz v lete je lepšie, ak je krém ľahší, aby zbytočne neupchával póry. Hydratačný krém na tvár z kolekcie Aqua Natura obnovuje stratenú vlahu v pokožke, pleť zjemňuje a vyhladzuje. Nová generácia krému sa postará o to, aby bola pleť dostatočne zásobená vodou a aby sa nevysušovala. Uhorkový a melónový extrakt pleť stimulujú, osviežujú a zjemňujú. Crambisol, známy aj ako etiópsky olej, vytvára na pokožke ochranný filter. Bambucké maslo intenzívne hydratuje, vyživuje a zlepšuje štruktúru pleti. Vitamín E pôsobí ako prírodný antioxidant, zatiaľ čo v kombinácii s UV filtrom chráni pokožku pred nežiadúcim vplyvom slnečného žiarenia. Krém je gélovej konzistencie bielej farby, do pokožky sa rýchlo vstrebáva, ma nemastné zloženie a dovoľuje pleti dýchať. Používala som ho asi mesiac no musím povedať, že mne akosi nevyhovoval. Tým, že je tak ľahký a svieži, moju suchú pokožku nehydratoval dostatočne. Aj po nakrémovaní som cítila, že je pleť stále akási vysušená. Vyskúšala ho aj moja sestra, ta má problematickú pleť a pre ňu bol ideálny. Neupchával jej póry, bojoval proti strate hydratácie a pokožku oživil. Suma sumárom, krém doporučujem na mastnú a aknóznu pleť, suchej pokožke sadne skôr mastnejší krém. 


Telová starostlivosť

Šampón na vlasy proti suchým lupinám mi okamžite padol do oka, pretože mám momentálne strašne suchú pokožku hlavy a spomínané lupiny. Moja vlasová pokožka reaguje na zmeny produkciou lupín, čo ma vie vždy strašne rozčúliť. Vyskúšala som rôzne šampóny, z drogérie ale aj z lekárne a vždy sa vrátili. Po otestovaní tohto šampónu môžem skonštatovať, že sa ich počet radikálne znížil, no nezmizli úplne. Pre dôkladne odstránenie lupín je potrebné šampón používať aspoň mesiac, inak sa výsledok nedostaví. Produkt obsahuje bylinný extrakt z 5-tich bylín (skorocel, aloe vera, žihľava, lopúch a myrta), tie pokožku ukľudňujú a redukujú uvoľňovanie lupín. Mandľový olej predchádza vysušovaniu vlasov a ochraňuje ich. Octopirox bojuje proti tvorbe lupín. Šampón ma klasickú tubu s horným uzatváraním, konzistencia je hustejšia, no na vlasoch dobre pení. Vlasy si umyte tak ako obvykle, len nechajte šampón pôsobiť aspoň 3 minúty. Potom ho opláchnite a vlasy upravte ako zvyčajne. Je vhodný na každodenné používanie, pre mužov aj ženy. Mne pomohol s lupinami, no ich tvorbu mi úplne nezastavil, čo ma trocha mrzí. Pripisujem to tomu, že som šampón používala krátko. Ak ho používate, pomáha vám? Inak je celkom fajn, vonia po bylinkách, pomáha rozčesávať vlasy a nemastí ich. 


Niet nad osviežujúcu sprchu v horúčavách! Aby sa sprchovanie stalo zážitkom, spríjemníte si ho s prírodným sprchovým gélom s vôňou hrozna. Hydratačný gél obsahuje kombináciu účinným zložiek, ktoré jemne čistia pokožku bez toho, aby ju vysušovali. Biele hrozno je silný antioxidant, zbavuje pleť škodlivín a stimujuje regeneráciu buniek. Glycerín čistí, hydratuje a obnovuje elasticitu pleti. Panthenol je efektívne "zmäkčovadlo" pokožky, obnovuje ju a vyhladzuje. Gél ma rovnaké balenie ako šampón, je priesvitnej farby a má hustú konzistenciu. Koncentrované zloženie je vynikajúce v lete, stačí vám malé množstvo a pokožku tela umyjete raz dva. Milujem jeho vôňu, to je niečo neopísateľné, tak identickú vôňu hrozna som už dávno necítila. Pre mňa je gél malý zázrak, odporúčam ho každej vyťaženej žene alebo mužovi, deťom ale aj seniorom. Takýto zážitok zo sprchovania sa vám určite zapáči. Po kúpeli je pokožka veľmi jemná, hladká a mäkká. Skúste ho ovoňať, určite si ho zamilujete. :)


Produkty Bilka ma prekvapili, za výborné ceny dostanete kvalitné a krásne voňajúce produkty. Moja rodina si ich zamilovala, sú jemné a účinné, využívajú silu prírody a chémii sa vyhýbajú najviac, ako sa dá. Za mňa všetky palce hore. Celé portfólio kozmetiky nájdete na stránke bilkalifestyle.sk


Poznáte túto bulharskú značku? Ak áno, čo ste už vyskúšali?

Krásny deň,
Soňa

You May Also Like

6 komentárov

  1. Značku nepoznám a ani som o nej nepočula, ale niektoré produkty vyzerajú super :) Veľa prírodných značiek som ešte neskúšala

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bilku som už dávnejšie zaregistrovala, no pozerám, že má celkom super produkty :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Teeda o tejto kozmetike čítam prvý krát ale inak určite by ma zaujali výrobky hlavne ich obalom majú ich také veselé a svieže. Ale o to lepšie že sú aj prirodne určite by som si vedela vybrať:) Mám podobné problémy už dlho s pokožkou hlavy ani neviem či su to vlastne lupiny lebo mám take šupiny v hlave iba na jednodtlivých miestach a nie a nie sa toho zbaviť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, to aj mňa trápilo a vždy ma svrbela hlava, bolo to príšerné obdobie. :/

      Odstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)