Coffeein shop

by - 14 novembra

Ahojte,
káva patrí medzi delikatesy, ktoré si treba vychutnávať. U mňa sa láska ku káve prebudila až na vysokej škole. Kedže som bola zvyknutá piť tkzv. "neska" kávu, prijala som ponuku otestovať kávičky z eshopu www.coffeein.sk. Eshop ponúka čerstvo a kvalitne praženú kávu plnú tých najlepších kávových zŕn. 



Na testovanie sme si mohli vybrať dve kávy a ostatné dve nám pribalil majiteľ eshopu. Ja som vyberala známe a klasické chute, no bola som rada, že mi zaslali aj niečo exotickejšie. :)
Káva vám príde v dobre zabalenom balíčku, takže sa nemusíte báť, že sa pri preprave poškodí. Obal je vyrobený z kvalitnejšieho papiera, preto neprepúšťa vodu ani nečistoty. Každá jedna káva je niečim špecifická:

* Limitovaná edícia 100% Arabica Spring espresso blend


Moja káva pochádza z Palencie a Guatica. Pestuje sa na hlinitej a vulkanickej pôde, bohatej na živiny. Spracováva sa v mokrom stave a je sušená prirodzene, na slnku. Kávička má veľmi sladkú a šťavnatú chuť, pričom nie je vôbec kyslá. Svetlá farba a príjemná aróma si ma získali. Zmes obsahuje brusnice, višne, čerešne a horkú čokoládu.
Mne káva chutila, čo mi na nej trocha prekážalo bola vôňa už pripravenej kávy- cítila som v nej kečup. :D Keď ju ovoňala teta, tvrdila, že v nej cíti brusnice. Aspoň vidíte, že sme každý iný.
Ak by som mala kávu zhodnotiť, chutila mi, bola osviežujúca a príjemne sladkastá. Na obale mi vadí akurát to, že nemá označenie kávových zŕn. Tie slúžia na rozoznanie kávy podľa obsahu kofeínu. 
Ak milujeme ovocné a sladké chute, určite sa po nej poobzerajte. :)



* Limitovaná edícia Rwanda Huye Mountain 100% Bourbon

Kávovník sa pestuje v oblasti Huye Mountain vo výške cca 1800 m.n.m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne 15 dní sušená na slnku. V chuti kávy dominuje grapefruit a černice, v hlavne zložke doplnené karamelom s trstinovým cukrom. Dochuť je mierne horkastá, pripomínajúca klinčeky či škoricu. Obsah kofeínu je 1 z 5, krémovosť získala 5 bodov z 5, a chuť je taktiež za 5 bodoch. 
Káva je svetlo hnedej farby s karamelovou arómou, ktorá sa jemne rozplýva. Chuťovo pripomína horkú čokoládu, avšak má celkom dobrú "prebudzovaciu" schopnosť, preto ju odporúčam piť ráno. 


* Limitovaná edícia Nicaragua Finca El Bosque 100% Arabica

Pestuje sa v oblasti San Fernando vo výške 1250-1550 m.n.m. Káva je spracovaná honey metódou. Hodí sa na orieškovo-sladké espresso. V jej chuti prevládajú oriešky, trstinový cukor a karamel. Obsah kofeínu je 1 z 5. Chuť a pena dostali 5 bodov. Káva má svetlohnedú farbu a aróma mi pripomína arašidy. V podstate sa jedná o chuť našej klasickej, popradskej kávy. Myslím, že je chuťovo fajn, avšak nie je ničím výnimočná. Úplne mi pripomína klasiku, preto som znej nebola až tak očarená, aj napriek tomu, že som si ju sama vybrala. :P


* Prémiová edícia Elite 80% Arabica a 20% Robusta

Pre mňa najlepšia káva zo štvorice. Arabicu v tejto zmesi zastupujú kávové zrná z Brazílie a Costa Ricy. Ostatok tvorí indická robusta pridávajúca do chuti kávy zemitosť a telo. Obsah kofeínu je 3 z 5, čo je najvyššia hodnota zo všetkých mojich káv. V chuti sa miešajú orechové tóny s bobuľovitým ovocím, a káva vytvára nadýchanú penu. Elite má svetlú farbu, krásne vonia a pre mňa je najlepšia. Chutí sviežo, lahodne a jemne. U nás doma si ju obľúbil takmer každý, chuťovo si získala nie len moje srdce. :)
Momentálne ju na eshope kúpite spolu so šálkou vo výhodnom balení.



Eshop www.coffeein.sk ma zaujal najmä výberom káv, taktiež sa mi páči prehľadnosť stránky a jej motív. Okrem toho eshop ponúka možnosť zakúpiť si stroje na výrobu kávy, šálky alebo výhodné sety. Čo mi však chýba, je podrobnejší filter, rada by som doplnila obsah kofeínu. Tak si viem odsledovať, či pre mňa káva nebude príliš silná. :)
Ak pochádzate z Bratislavy, navštívte ich obchodík, kde si viete kávičku ovoňať, prípadne ohmatať. :) Viac informácii ohľadom noviniek nájdete na FB stránke, a ak chcete vedieť, čo majú nové priamo v bratislavskom obchodíku, sledujte ich Fan page.

P.S: Bratislavský obchod s kávou nájdete na Bajkalskej ulici. 

Poznáte Coffeein eshop? Ak áno, aké kávy si objednávate? Pijete kávu alebo radšej čaj?
Napíšte mi dole do komentárov váš názor. :)

Soňa


You May Also Like

7 komentárov

  1. Tie kávy vyzerajú naozaj super. Hneď mám chuť ochutnať, aj keď kávu veľmi nepijem

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všechny vypadají krásně a musí určitě hezky vonět :) Já to mám s kávou trochu složité. Mám ji ráda, ale jsem alergická na kofein. Naštěstí se ale dělají i verze bez kofeinu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tie kávy vyzeraju super, ja ked si dam zase kávu tak mna to nakopne na celý den ze potom ani zaspat nemozem takze som verná cajičkovaniu .)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam niekedy stavy, že vypijem aj 3 kavy a bez problemov zaspim. :D

      Odstrániť
  4. U nás sme s manželom na káve skoro závislí. Samozrejme nie v tom zlom slova zmysle. Ale máme ju jednoducho radi a tiež skúšame rôzne pražiarne a kaviarne. Ako na dovolenke v Taliansku sme boli schopní fakt navštíviť napríklad päť kaviarní denne. Niet divu, že sú u nás aj bytové doplnky a dekorácie v kávovom dizajne. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)