Weleda telová starostlivosť s granátovým jablkom

by - 25 novembra

Ahojte kočky,
viete čo na Vianociach milujem? Vône...Milujem vôňu čerstvo pečených medovníkov, vareného vínka a škorice. Vianoce sú sviatkom pokoja a radosti, preto aj naše telo potrebuje vypnúť. 
Weleda sada s granátovým jablkom  vo mne evokuje príjemnú atmosféru Vianoc. Milujem jej vôňu, je plná šťavnatosti a radosti. Vždy, keď sa natriem mliekom alebo olejom, presuniem sa do útulného domčeka s kozubom, v ktorom plápolá ohník, a ja sedím pri stromčeku a nechávam sa opantávať vôňou lásky a pokoja. Pomaranče a škorica sú cítiť v celom dome, a ja si uvedomím, že mi je neskutočne dobre... Blažený pokoj a uvoľnenie mi dodá energiu na nové výzvy a úlohy, ktoré musím na ďalší deň zvládnuť. :)


Weleda starostlivosť o pokožku  s granátovým jablkom zahrňuje telové mlieko, sprchovací krém a telový olej. Všetky produkty majú krásnu červenú farbu, ktorá mi pripomína spomínané Vianoce. Produkty, okrem sprchovacieho krému, sú balené v papierových krabičkách, aby sa pri preprave nepoškodili.
Vôňa produktov je neopísateľná, proste je to vôňa, pri ktorej sa dokonale uvoľním a zrelaxujem. Granátové jablko v prípravkoch vynikne, avšak cítim v nich aj štipku škorice. Perfektná vôňa na prichádzajúce sviatočné obdobie. :)


Weleda regeneračá sprchovacia emulzia s vôňou granátového jablka:

Sprchovacia emulzia regeneruje pokožku už počas kúpeľa. Obsahuje tie najlepšie prírodné zložky, ktoré jej dodávajú prvotné miesto v bio produktoch.
Cukrové tenzidy umývajú pokožku jemne a dôkladne, a dodávajú jej stratenú vlahu. Olej zo semien granátového jablka, sezamový olej a olej z makadamových orieškov podporuje regeneráciu kožných buniek a chráni pleť pred predčasným starnutím. Primárne je rada určená staršej pokožke, avšak ak ich telovú starostlivosť budete používať v 20, nič zlé sa vám nestane. ;)
V zložení sa okrem spomínaných prvkov nachádza aj slnečnicový olej, glycerín, kyselina mliečna a éterické oleje. 
Weleda kozmetika je certifikovaná, prírodná kozmetika, ktorej výrobky boli ohodnotené NATRUE certifikátom. Je netestovaná na zvieratách, bez prídavku syntetických látok, farbív či ropných olejov.
Obal sprchovej emulzie má červenú farbu skombinovanú s bielymi prvkami. Povrch obalu je mierne matný, čo je skvelé, pretože sa krém pri kúpaní nevyšmykne. Uzatváranie je v dolnej časti, páči sa mi tiež uzatvárací systém, ktorý sa jednoducho ovláda.
Emulzia sa používa v sprche, na navlhčenú pokožku nanesieme potrebné množstvo, a krúživými pohybmi rozotrieme po tele. Konzistencia sprcháča je krémová, čo mi veľmi vyhovuje. Na pokožke sa ľahko rozotiera, nie je ani príliš riedka, ani hustá. Po kúpani mi pleť nádherne voňala, bola jemná, vláčna a čistá. Nepociťovala som žiadne sťahujúce zmeny na pokožke, a výdrž vône bola ohromujúca. Milujem túto emulziu, moje srdce si získala hneď po prvom použití. :)


Weleda regeneračné telové mlieko s granátovým jablkom:

Telové mlieko podporuje obnovu buniek a má antioxidačné vlastnosti. Aktívne pôsobí proti predčasnému starnutiu pokožky, kožu vyhladzuje a zjemňuje. 
Obsahuje oleje, ktoré som spomínala vyššie, plus olej z marhuľových jadier- ten pokožku obnovuje a chráni pred škodlivými vplyvmi.
Obal telového mlieka má pumpičku, s ktorou si krém naberiete. Výborná vec, som rada, že ju toto mliečko má. Vďaka pumpičke sa do mlieka nedostanú baktérie ani iné škodliviny, a ak si ho beriete so sebou na cesty, máte záruku, že sa vám v taške nevyleje. :)
Konzistencia regeneračného telového mlieka mi pripomína jogurt. Má bielu farbu, a po nanesení na pokožku sa jeho farba zmení na priehľadnú. Výborne sa rozotiera, má nemastné zloženie, na pokožke rýchlo uschýna, a čo je super, zjemňuje ju už po prvom použití. Mlieko som si obľúbila, pracuje sa s ním naozaj veľmi dobre, vôňa mi spríjemňuje večerný rituál, a pri tomto mlieku sa normálne teším, kedy sa znova natriem. 200 ml balenie vám vydrží pomerne dlho, stačí málo produktu, a svoj účinok si splní do bodky. 
Ak ho raz vyskúšate, nebudete mať dosť. Myslím, že je to ideálny darček pre mamu, svokru či babku. Mam síce 24 rokov, a aj keď je mlieko na regeneráciu pokožky, tak ľahko sa ho nevzdám....


Weleda regeneračný olej Granátové jablko:

Olej je vytvorený špeciálne pre potreby zrelej a unavenej pleti. Olej z granátového jablka pomáha predchádzať starnutiu pokožky, neutralizuje škodlivý efekt voľných radikálov, a pokožku zjemňuje. Výťažok z prosa siateho zlepšuje elasticitu pokožky, ktorá je viditeľne hladšia a pevnejšia. Vôňa oleja v sebe ukrýva santalové drevo, davanu a spomínané, granátové jablko. Je to zmyselná a éterická vôňa, ktorá navodzuje pocit luxusu a hýčkania. 
Regeneračný olej sa nachádza v sklenenej fľaši s tmavým sklom. Tmavé sklo slúži na to, aby sa olej pri dopade slnečných lúčov nemenil. 
Čo sa týka samotného oleja, má bohaté, olejové zloženie. Mne až tak nevyhovuje, pretože celkovo olejové produkty veľmi nemusím. Ak je vaša pokožka extrémne suchá, tak vám olej absolútne sadne. Oceňujem skoré vstrebanie oleja, no čo mi vadí, je mastný pocit na pokožke. Trvá cca pol hodiny, pokiaľ sa ten mastný film stratí, takže je vhodné olej používať večer. Ak vám to nevadí, tak je to fajn, no mne cez deň vadí, ak mám mastnú kožu. 
Celkovo olej hodnotím 8 bodmi z 10, pretože pokožku zjemní, hydratuje a osvieži. Body mu strhávam za mastný film po nanesení.
Pre suchú a staršiu pokožku odporúčam, no mladým dievčatám nemusí sadnúť. :)


Značka Weleda ma príjemne prekvapila, nie všetky produkty mi sadli, avšak každý sme iný. To, čo nesadlo mne, môže inému vyhovovať.
Doma mám ešte pár výrobkov, o ktorých si povieme niečo viac nabudúce. 
Dúfam, že som vás navnadila na kúpu, a ak nie, tak aspoň na tú Vianočnú pohodičku, ktorá z článku srší na všetky strany. :)

Poznáte značku Weleda? Čo od nej milujete? Napíšte mi dole do komentárov vaše tipy, budem veľmi rada. :P

Soňa

Za poskytnutie výrobkov na testovanie ďakujem zastúpeniu Weleda.



You May Also Like

19 komentárov

  1. Po skusenosti so sadou mandľovou, si myslím, že táto musí voňať ešte lepšie. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá vôňa je neskutočná, určite ju vyskúšaj. :)

      Odstrániť
  2. Weleda síce tvrdí, že testovaná na zvieratách nie je, ale certifikát HCS nemá a predáva v Číne, kde svoje produkty testovať necháva. Z toho dôvodu ju nepodporujem. A z toho dôvodu by som netvrdila, že je cruelty free.

    Zvláštne dievča

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár, to som o značke nevedela. :(

      Odstrániť
  3. Z této řady jsem vyzkoušela sprchový krém. Jinak mám moc ráda mandlovou řadu, ta hořko-sladká vůně je super :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja teraz testujem mandľový krém, a vonia celkom fajn. :)

      Odstrániť
  4. Weledu mám ráda :) Z této řady granátové jablko jsem vyzkoušela několik produktů a byla jsem spokojená :)
    Gabrieless

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Weledu mám ráda :) Z této řady granátové jablko jsem vyzkoušela několik produktů a byla jsem spokojená :)
    Gabrieless

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Obzvlášť se mi líbí ten regenerační olej :) hezký článek

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Weleda má super kozmetiku! Kedysi som s nimi mala možnosť spolupracovať a produkty, ktoré som vyskúšala boli úžasné! :)
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sa teším, pretože mne zatiaľ tiež vyhovujú. :P

      Odstrániť
  8. Já weledu zatím zkoušela jen ze vzorečku :) Tahle řada musí dokonale vonět. :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  9. To tělové mléko má ségra a nejradši bych ji ho vzala :D dostala to jako dárek a vůbec ho nepoužívá, což si myslím, že je docela škoda aby taková věc ležela... fakt hezky voní, s tím souhlasím:)


    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Celá sada vyzerá úžasne! Veľmi sa má páči vôňa granátového jablka, ktorú som si vyskúšala už pri regeneračnom kréme na ruky, preto plánujem v najbližšej dobe vyskúšať telové mlieko alebo sprchovaciu emulziu, najlepšie oboje :) Čo sa týka tejto značky, ešte nepoznám až tak veľa produktov, ale momentálne som si od nich veľmi obľúbila Rozmarínové tonikum na vlasy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tonikum mám doma tiež a je perfektné na mastné vlasy. :)

      Odstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)