The Body Shop Travel Exclusive

by - 09 mája

Ahojte krásky,
poznáte značku The Body Shop? Je to prírodná kozmetika, ktorá sa predáva vo viac ako 60 krajinách sveta. Okrem lahodných vôni a krásnych obalov, TBS ponúka rozmanité prípravky, pri ktorých výrobe sa používajú rôzne prírodné látky. Ich obaly sú 100% recyklovateľné, značka netestuje na zvieratách a prináša výhody fair trade obchodu. 


Pri výbere produktov od TBS ma najviac zaujal cestovný set. Myslím, že je to sada, ktorá sa hodí nielen na cestovanie, ale aj na prvotné vyskúšanie prípravkov. Okrem toho, sada je zabalená v tyrkysovej škatuli, preto je skvelá aj ako darček, trebárs na Deň matiek. :)



Sada obsahuje 6 produktov a špongiu do kúpeľa. Prípravky sú v mini balení, kedže sa jedná o cestovný set, no a špongiu prispôsobili sade, preto je asi o tretinu menšia než klasická hubka. V sete nájdete sprchový gél s obsahom výťažkov z moringy (strom, obsahuje najväčšie množstvo minerálov a vitamínov zo všetkých rastlín na svete, má protizápalové účinky), šampón na vlasy a kondicionér so vzácnymi olejmi, telové maslo, telový peeling a balzam na pery s bambuckým maslom. 


Starostlivosť o telo a pery s bambuckým maslom:

Telový krém, peeling a pomáda na pery majú jednoduché obaly s orechom na viečku, z ktorého sa získava bambucké maslo. Bambucké maslo dodáva pleti hydratáciu, premastí ju a bojuje proti suchým miestam na pokožke. Je výborné na kožné problémy, lieči psoriázu, akné a jazvy po poranení, poradí si aj s celulitídou a striami. Má tiež protizápalové, zvlhčujúce a ochranné vlastnosti, dokáže ochrániť pleť pred účinkami ultrafialového žiarenia, preto sa niekedy používa aj ako opaľovací krém. Bambucké maslo je dokonca tak kvalitné, že sa využíva tiež pri varení. 
Telové maslo má jemnú, našľahanú konzistenciu a neodolateľnú vôňu. Typická vôňa bambuckého masla je jemná, nie príliš výrazná a relaxačná. Krém sa do pokožky vstrebáva trocha dlhšie, koža je po nanesení mastnejšia, pretože krém je určený na suchú a extrémne suchú pokožku. Mne vôbec nevadí, že je produkt mastnejší, aspoň si ho môžem aplikovať na noc pre hĺbkovú hydratáciu. Myslím, že tento krém vás zachráni na dovolenke, kedy je pleť viac namáhaná a vysušená. Keď si ho večer nanesiem, na druhý deň mám pokožku jemnú ako bábätko. Je mäkučká, hladká a skvelo hydratovaná. Tento krém je zázrak, vyskúšajte ho. :)
Telový peeling má gélové zloženie s peelingovými časticami cukrového charakteru. Peeling ma prírodnú vôňu, vonia ako rastlina a vďaka ľahkému zloženiu je vhodný na telo aj tvár. Po nanesení kožu vyčistí, odstráni odumreté bunky a pleť rozžiari. Pokožku zanecháva jemnú, vláčnu a hydratovanú. Mne sa peeling páči, na pleti ma nedráždi ani neštípe.
Balzam na pery ma zvláčňujúce zloženie, na perách vydrží pol dňa, pery neštípe, naopak, poradí si s rôznymi rankami či červenými miestami. Moje pery krásne zjemnil, hydratoval ich počas celej doby nosenia a maslová konzistencia sa ľahko naberá aj aplikuje. Kedže sa balzam trocha leskne, ušetríte na leskoch na pery. :P



Vlasová a telová starostlivosť:

Šampón a kondicionér s obsahom rastlinných olejov majú krásne obaly a 60 ml balenie. Produkty sú bez parabénov, silikónov a bez umelých farbív. V ich zložení nájdete olivový a kamilkový olej a tiež olej z výťažkov z orechov. Tieto oleje pomáhajú vlasy hydratovať, chrániť ich a zjemniť. Vlasy sú po použití jemné, rovné a vyzerajú zdravo. 
Šampón na vlasy mi vôňou pripomína prací prášok, jeho vôňa je čistá, svieža a opojná. Má gélové zloženie priesvitnej farby, na vlasoch dobre pení a šetrne ich umýva. Po použití sú vlasy jemné, lesklé, voňavé a nie sú vysušené. Ideálny šampón na cestovanie, dokáže zabezpečiť refresh vlasov už po niekoľkých minútach. 
Kondicionér má husté zloženie bielej farby, vonia mi ako zmes olejov na čele s olivami. Produkt je jemný, šetrný k vlasom a po použití pomáha vlasy rozčesať a upraviť. Kadere mi nezaťažil, povedala by som, že sa jedná o klasický kondicionér, ktorý ma ale trocha lepšie zloženie. 
Sprchový gél s výťažkom zo stromu moringa ma gélové zloženie svetlej farby a vonia úplne ako ľalie. Tá vôňa vás nakopne, je svieža a pritom nenútená. Gél na pokožke jemne pení, zanecháva ju vláčnu a prevoňanú. Na teplé letné dni je ako stvorený. Vďaka prírodnému zloženiu je vhodný aj na detskú pokožku a okrem toho, neobsahuje mydlo, čiže ho môžete použiť aj na tvár.  :)
Špongia na umývanie je bielej farby, šnúrka nesie nápis The Body Shop a používam ju pri nanášaní sprchového gélu. 


Produkty, ktoré som vyskúšala, ma ohromili. Bambucké maslo vonia nádherne, pokožke dodá stratenú výživu a hydratáciu. Sprchový gél je šetrný k pleti, kožu nevysušuje a príjemne ju osvieži. Taktiež vlasová starostlivosť má niečo do seba. Viem isto, že toto nie sú moje posledné produkty od značky The Body Shop. Všetky produkty kúpite aj samostatne, na stránkach e-shopu www.parfemy-elnino.sk. Viete o tom, že e-shop zmenil vzhľad stránok, teraz sú oveľa prehľadnejšie a krajšie? 


Používate produkty od značky The Body Shop? Ak áno, ktoré sú to? Darovali by ste takúto sadu svojej maminke na Deň matiek?

Krásny dníček,
S.

You May Also Like

10 komentárov

  1. The Body Shop mě hodně láká, hlavně kokosová řada, ale bohužel mám kamennou prodejnu daleko od bydliště a ne e-shopu se dá koupit jen v cizině :-( ale i tato řada s bambuckým máslem nevypadá špatně :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš ako krásne vonia a aká je super, určite niekedy skús. ;)

      Odstrániť
  2. Až na to, že TBS nie je vôbec taký prírodný ako sa tvári. Veľa zložiek ich produktov je syntetického pôvodu a napríklad také SLS v šampónoch u prírodnej kozmetiky človek nerád vidí, myslím že väčšina z nás si kupuje prírodné šampóny práve aby si nedávala na vlasy SLS. Stačí si námatkovo zadať jednotlivé zložky do vyhľadávača, napr. na http://www.slozenikosmetiky.cz a človek otvorí oči čo je to zač, z 10 náhodných ingrediencií, ktoré som si vyhľadala bola polovica syntetického pôvodu, väčšina so známkou škodlivosti 3, jedna zložka so známkou 5 (známkovanie ako v škole) takže nič prírodné a už vôbec nie zdravé. Nehovoriac o tom, že u niektorých produktov radšej zloženie nemajú ani na oficiálnej stránke uvedené. Aj o tom testovaní/netestovaní na zvieratách sa jeden čas viedli dosť divoké debaty :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Informácie som čerpala zo stránok eshopu, bohužiaľ, na samotných fľaštičkách nie je zloženie až tak popísané. Čo sa týka tých zložiek, nejak zvlášť som ich neskúmala. Neviem ako to je, no ako píšeš, vyzerá to tak, že má značka zjavné medzery. Pozerám sa akurát na zloženie telového krému, klasika voda, bambucké maslo, kakaové maslo, glycerín, oleje z rôznych orechov, glyceryl stearate (derivát kyseliny stearovej, o ktorej pokiaľ viem, je v podstate mastná kyselina),PEG 100 Stearate (ten ma hydratačné účinky na pokožku a vedci sa domnievajú, že môže spôsobovať kožné problémy alebo reprodukčné ťažkosti)- takže pri tejto zložke POZOR, cetearyl alkohol (zmäkčovadlo, povolené použitie u certifikovaných prírodných značiek), včelí vosk, lanolín alkohol (lanolín je získaný z ovčej vlny, môže spôsobovať dermatitídu, ak ste alergický, vo väčšine prípadov bez následkov), phenoxyethanol (slúži na fixáciu parfumov, ako repelent, v ojedinelých prípadoch výskyt alergickej reakcie),.. Našla som tu disodium EDTA, ten môže vyvolať alergie, podráždenie pokožky a systémové poruchy. Zloženie nie je na 100 percent prírodné, avšak prírodné zložky tam má, preto by som produkty nedoporučila alergikom...

      Odstrániť
    2. Ja som si pozerala zloženie už pred nejakým časom, cca pol roka, keď som si chcela niečo objednať u jednej pani cez skupinu na FB a viem, že som bola zhrozená koľko syntetiky v tom je. Je pravda, že dnes sa za prírodnú kozmetiku označujú značky, ktoré majú dosť mizivý podiel prírodných látok, bohužiaľ legislatíva im to dovoľuje a e-shopy to zas až tak moc neriešia, teda pokiaľ nie sú zamerané výhradne na BIO a prírodnú kozmetiku, o ktorej už majú majitelia čo-to naštudované. Myslím, že som vtedy skúmala asi 4 produkty, možno aj viac, nejaký make-up, krémy a šampóny. U antiperspirantu tam bola priamo látka, ktorá môže viesť k zápalom potných žliaz, no proste bolo tam toho dosť, čo by som u prírodnej kozmetiky nechcela mať. Holt v dnešnom svete aby si človek všetko overoval, lebo tie certifikáty sa už rozdávajú asi len pre srandu králikov.

      Odstrániť
    3. V dnešnom svete aby si človek vyrábal veci sám doma a čisto prírodnou cestou. :) Ešte aj koľko ušetrí. :D

      Odstrániť
    4. Pravdu máš. Ja som s tým som už dokonca začala :-)
      Zatiaľ si robím len šumivé bomby do kúpeľa a šampón z mydlových orechov (návody nájdeš u mňa na blogu), ale postupne sa chcem naučiť aj ďalšie produkty. Na pleťové masky a vlasové zábaly som sa naučila používať indické prášky (shikakai, amla, reetha, neem a multani mati), ktoré stačí zmiešať s vodou, alebo si do nich môžeš pridať čo kuchyňa dá a miesto chemickej farby som prešla na čistú hennu. Postupom času plánujem nakúpiť arzenál na výrobu domácej kozmetiky, len bohvie kedy sa k tomu dostanem (prachy, čas, znalosti... nič z toho zatiaľ nemám, ale to sa zmení :D )

      Odstrániť
    5. Tak to si rada pozriem tvoje návody. Mne kúpila teta knihu, v ktorej máš rady na výrobu domácej kozmetiky, len neviem, kde som ju dala. :D

      Odstrániť
  3. Čes Vianoce som od tejto značky skúšala honey set a bol naozaj úžasný bol tam balzam na pery, krém na ruky a telový krém a naozaj som si túto sadu nevedela vynachváliť. Krásna vôňa, super účinky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne sa veľmi páči, len škoda toho zloženia. :/

      Odstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)