Essence

by - 27 augusta

Ahojte,
prázdniny sa už pomaly blížia ku koncu, ja som si ich ani poriadne neužila, praxe a stáže ma zamestnali na celé leto. Dúfam, že vy ste na tom lepšie a že ste si skvelo oddýchli. :)
Dnešný článok bude venovaný dekoratívnej kozmetike Essence. Mne sa táto značka spája s mojím dospievaním, veľmi rada som si produkty kupovala a skúšala, najviac ma zaujali rúže, rôzne odtiene lakov na nechty a špirály. Dodnes je Essence súčasťou mojej kozmetickej zbierky, ich gél na obočie je priam famózny, už si bez neho neviem predstaviť svoju rannú rutinu. Ak mám chuť sa v líčení poriadne odviazať, viem, že u nich nájdem kopu crazy farieb, konzistencií a výborných výrobkov za skvelú cenu. 


Od firmy som dostala na testovanie balíček nových produktov, ktoré ešte stále zoženiete v drogérii. Hneď na prvý pohľad ma zaujala limitka Boys and girls. Korektory od Essence mi vždy sadli, no bála som sa hlavne tuhej formy, pretože tá sa ťažšie rozotiera. Primer pod glitre alebo očné tiene som zatiaľ nikdy neskúšala, bola som rada, že som ho našla v balíčku. Zhrniem vám moje dojmy z kozmetiky a ukážem vám líčenia, ktoré si môžte s produktmi vytvoriť. :)


Essence Camouflage cream concealer (duo krémových korektorov), odtieň 01- Flawless!:

Som žena, ktorá nemusí husté a ťažké produkty ma tvári. Snažím sa vyhýbať tekutým make-upom, hlavne teraz, v lete, pretože mi nielen upchávajú póry, ale aj spôsobujú nepekné vyrážky. Tvár si upravujem korektorom, je to pre mňa líčidlo, bez ktorého si neviem predstaviť svoju rutinu. Od týchto korektorov som očakávala málo, tuhé formy ma nikdy nebavili a vždy mi na pleti zanechali odporné fľaky. Táto sada ma naopak ohúrila, skvelo kryje nedostatky, zapálené miesta aj akné, farba splynie s odtieňom pokožky a čo je najlepšie, vydrží celý deň. Korektor aplikujem najčastejšie štetcom, no dobre poslúžia aj prsty alebo beauty blender. Neparfumované, vodeodolné, plno krycie korektory mi v lete vynahradili celý základ. Odporúčam vám nielen túto limitku, ale aj ich stálu ponuku tekutých krycích tyčiniek, stoja za vyskúšanie. :)

Essence hydratačný a osviežujúci primer pod make-up:

Primer, alebo tiež základ pod vrstvu make-upu, predstavuje prvý krok v líčení. V zime ho často nahrádzam krémom, pretože potrebujem silnejšiu hydratačnú schopnosť, v lete siaham po ľahkých prípravkoch, ktoré mi pokožku zbytočne nezaťažia. Tento primer ma veľmi pekný a kompaktný obal, priesvitná gélová konzistencia sa rýchlo vstrebáva, pleť osviežuje a ochladzuje. Ako samotný prípravok skvelo funguje na rozšírené póry, opticky ich sťahuje a kožu hydratuje. Čo mi ale prekáža je to, ako reaguje s tekutým make-upom alebo korektorom. Začne sa drobiť, make-up akoby nevedel splynúť s pleťou a o šmuhách na tvári ani nehovorím. Primer ma popravde veľmi nenadchol, je to škoda, pretože sám je výborný, no v kombinácii s inými líčidlami totálna katastrofa. :(


Essence Mermaid eyeshadow box očné tiene, odtieň 03- My shell is my castle:

Očné tiene majú snáď ten najkrajší obal, aký som u drogériových produktoch videla. Veľmi svieža, pekne skombinovaná paletka v sebe ukrýva 10 rôznych odtieňov, trblietavých aj matných. Tieto farbičky sú ideálne na jar a leto, pastelové tóny sa prelínajú s metalickými odleskmi sýtych a dobre pigmentovaných odtieňov. Konzistencia samotných tieňov je mierne prašivá, matné farby sú menej pigmentované, čo ma mrzí, no trblietavé odtiene žiaria krásnou sýtosťou. Najviac ma ohúrili modré tóny, pripomínajú mi škálu azúrového mora, perfektná kombinácia na letné dni. Trblietavý zlatý odtieň vyzerá dokonale nielen s inými farbami, ak ho aplikujete na celé pohyblivé viečko, budete doslova žiariť. Paletu by som odporučila na bežné denné nosenie, farby sa javia dostatočne sýte, no na viečku bez primera až tak nevyniknú. Faktom je aj to, že pri blendovaní farieb sa spoja do jedného rovnakého odtieňa, teda na oku nevidno ich jednotlivú krásu. Pre začiatočníkov alebo mladšie ročníky vrelo odporúčam, náročnejším babám paleta nemusí vyhovovať.

Essence Volume Hero maskara, odtieň Power Black:

Špirála na oči v uhľovo-čiernom odtieni ma ideálne tvarovanú kefku pre dosiahnutie toho najlepšieho objemu rias. Rôzne dĺžky štetiniek vytvoria perfektný finiš, nadvihnú aj tú najmenšiu mihalnicu a vďaka ľahkému zloženiu nezaťažujú riasy. Ak túžite po objeme no zároveň prirodzenejšom vzhľade, táto špirála je presne pre vás. Vydrží celý deň bez opadávania, môžu ju používať nositelia kontaktných šošoviek, kúpite ju za pár eur a stojí rozhodne za to. Essence ma celkovo veľmi dobré maskary, väčšina mi vyhovuje, splní vždy to, čo sľubuje.


Essence Glitter primer podklad pod trblietky alebo očné tiene:

Podklad pod trblietky alebo očné tiene som si úplne zamilovala, vďaka nemu držia všetky ozdoby alebo prašivé tiene na svojom mieste bez pohnutia. Holografické krémové zloženie priľne na viečku, môžte ho použiť aj na samotné očné tiene. Vďaka rýchlemu schnutiu krému je potrebné, aby ste pracovali svižne alebo po častiach, inak sa vám tiene a trblietky začnú drobiť. Funguje na všetky rôzne konzistencie a farby, ma neparfumované zloženie a dobre sa odličuje. Ak vám v zbierke chýba podklad pod vaše kreácie, skočte si poň do drogérie. :)


Essence Colour Boost vinylicious tekutý rúž, odtieň- 05 lolilolipop:

Tekutý rúž v očarujúcom lesklom finiši vás rozhodne dostane. Dokonale sýte farby, zaujímavý obal a ešte lepší výber odtieňov, to všetko vám tento rúž ponúka. Ja osobne nie som fanúšikom leskov na pery, nepáčia sa mi ani tekuté lesklé rúže alebo balzamy. Ak ich niekedy vytiahnem, väčšinou sa jedná o slávnostnú príležitosť, počas bežných dní ich nenosím. Tekutý rúž ma zaujal balením, aplikátor je dostatočne široký a pevný, zabezpečí precízne nanášanie farby. Zaujímavá vanilková vôňa a veľmi pekná farba ma očarili. Rúž ma nelepivé zloženie, veľmi dobre krytie a oslnivý lesk. Pred aplikáciou je potrebné naniesť kontúrku, inak sa farba zlieva a prechádza cez okraje pier. Za nevýhodu považujem obtieranie, krátku výdrž a roztekanie. Ak milujete lesky na pery, toto je produkt pre vás, ak ste také, ako ja, rozhodne sa popozerajte po inom rúži.


Catrice Ultimate Matt matný rúž na pery, odtieň- 010:

Catrice patrí medzi sesterskú značku Essence, preto som si v balíčku našla aj tento krásny rúž. To, že lesky neznášam, už o mne viete. Moje pery znesú len jednú textúru, matnú. Doma mám plno matných rúžov, tento finiš sa mi páči viac a myslím, že vyhovuje väčšine z nás.
Matný rúž na pery v bohémskom nude odtieni som si okamžite zamilovala. Bohaté a hlavne sýte pigmenty, krémové zloženie a šťavnatá malinová vôňa, to je sen každej ženy. Jednoduchý obal s matným povrchom ma klik uzatváranie, vďaka tomu sa nestane, že sa vám rúž v kabelke sám otvorí. Príjemná aplikácia, hydratované pery, žiadne vysúšanie a tá farba, to je niečo neskutočné. Pri nanášaní stačí jedna vrstva, hrotom sa dostanete na všetky záhyby pier a výsledkom budú skvelo vyzerajúce ústa. Rúž používam pomerne často, odtieň sa mi veľmi páči a na perách vyzerá dokonale. Na denné nosenie akoby ste našli, univerzálna nude farba sa hodí ku každému líčeniu. :)


Líčenia, ktoré som si pre vás pripravila, sú vytvorené pomocou spomínaných produktov. Ktoré sa vám páči viac? Používate produkty od Essence? Ak áno, ktoré sú vaše naj?


Prajem vám krásny zvyšok dňa,
S.

Za poskytnutie balíčka na testovanie ďakujem spoločnosti Essence Slovensko.

You May Also Like

7 komentárov

  1. Krásne líčenie Soni, moc Ti to svedčí! A ten červený odtieň je úplná pecka :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. koukám,že camouflage změnili jen obal

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V podstate sa jedná o limitku, teda je to len dočasné. :)

      Odstrániť
  3. Skvelé líčenie, produkty vyzerajú zaujímavo. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Produkty od téhle značky už dlouhou nevyhledávám :-( ale líčení se ti moc povedlo.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)