Yamuna

by - 21 júla

Ahojte,
aj u vás počasie skôr pripomína jeseň ako leto? Toto ochladenie sa mi ale vôbec nepáči, výkyv teplôt totiž veľmi zle znášam...
Čas, keď vonku stále prší využívam na oddych, ku ktorému patrí aj starostlivosť o pleť a telo. Rada by som vám predstavila pár produktov od prírodnej značky Yamuna, ktoré som si obľúbila. :)


Yamuna hydratačný krém na ruky s olejom z hroznových jadierok

Krém na ruky s nádhernou vôňou hroznového vína poskytuje pokožke rúk starostlivosť, o akej vždy snívala. Hydratuje kožu, chráni ju pred voľnými radikálmi a zabezpečuje jej obnovu. Obsahuje prírodné zložky, ktoré spevňujú, vyživujú a omladzujú tenkú pokožku rúk. V jeho zložení nájdete olej z hroznových jadierok, ktorý drží vlahu v koži, pomáha udržiavať pleť hodvábne jemnú a mladistvo vyzerajúcu.
Produkt má zaujímavé balenie, ktoré ale mne osobne nevyhovuje. Uprednostňujem krémy v tube myslím, že sú nielen hygienické ale aj praktické. Obal sa nesie v jednoduchom dizajne, ktorý sa mi veľmi páči. Ak sledujete môj blog pravidelne, viete, že som od Yamuny testovala aj iný krém na ruky. Ten sa mi vôbec nepozdával, bola som z neho sklamaná.
Krém na ruky s hroznovým olejom naopak hodnotím veľmi kladne, okrem balenia mi perfektne sadol. Má veľmi príjemnú vôňu, ktorá pripomína hroznové víno alebo Vineu. Hustá konzistencia krému sa pri kontakte s pokožku premení na zamatovo jemný krém, ktorý sa skvelo aplikuje a rýchlo uschne. Neobsahuje parabény, parafín ani farbivá, nie je testovaný na zvieratách a pri pravidelnom používaní rozdiel nielen vidíte, ale aj cítite.
Moje ruky sú s týmto krémom chránené, dokonale hydratované a hebké na dotyk. Odporúčam ho na suchú a popraskanú kožu, ktorú dokáže razom zahojiť. :)


Yamuna vyživujúci sprchovací gél s olejom z hroznových jadierok

Svieži sprchový gél s opojnou vôňou je tým pravým orechovým pre ženy, ktoré obľubujú menej penivé prípravky. Gélik totiž neobsahuje žiadne parabény, farbivá a SLS, ktorý je do produktov pridávaný za účelom zvýšenia penivosti. Avšak dokáže pekne vysušiť a podráždiť kožu, preto ho v Yamune nenájdete.
Sprchový gél ma zaujal obalom, tie sa mi páčia snáď na všetkých prípravkoch od Yamuny. Má šrauboví uzáver, ktorý je pre mňa opäť nepraktický. Čo sa týka samotného gélu, má priesvitnú farbu a hustejšie gélové zloženie. Obsahuje hroznový olej a vitamíny, ktoré by mali kožu zjemniť a hydratovať. To, že gél takmer vôbec nepení, by mi ani tak neprekážalo, čo mi ale vadí je fakt, že pri sprchovaní potrebujete naniesť veľké množstvo na to, aby ste si umyli celé telo. Po aplikácii je pleť hydratovaná, no vôňa sa stráca a postupne aj hydratačná schopnosť.
Mne osobne tento gél nesadol, mala som už prírodné varianty, ktoré ma uchvátili oveľa viac.


Yamuna pleťový peeling s ovocnými kyselinami

Už vás nebaví dráždiť si pleť zrnitými peelingovými prípravkami? Čo tak použiť prírodnejší variant?
Pleťový peeling s AHA kyselinami obsahuje čučoriedky, cukrovú trstinu, javor cukrový a výťažky z citrusových plodov. Tieto zložky pomáhajú šetrne odstraňovať odumreté bunky pleti, odďaľujú proces starnutia a skvelo vyhladzujú jemné vrásky. Okrem toho, zosvetľujú pigmentové škvrny, bojujú s rozšírenými pórmi a pleť zanechávajú hodvábne jemnú.
Peeling ma rovnaké balenie ako krém na ruky, no v tomto prípade ho chválim. Výborne sa z téglika naberá a nanáša, čo oceňujem. Produkt ma priesvitnú gélovú konzistenciu, žiadnu parfumáciu a je bez parabénov, farbív a SLS.
Spôsob aplikácie a používania mi sadol, pretože stačí, ak peeling nanesiete na vlhkú pokožku, necháte pôsobiť 15 minút a následne zotriete. Rýchle a najmä účinné. Peeling odporúčam hlavne na mastnú, problematickú pleť, skvelo vyčistí, prejasní a obnoví kožu. Mal by sa používať 1x týždenne, avšak ak ho budete používať aj viac krát, nič sa nestane. Mne pomohol s akné, pleť mi osviežil, hydratoval a na dotyk zanechal zamatovo jemnú. Za mňa jeden z top produktov od Yamuny. :)


Yamuna ichtyolové rastlinné mydlo lisované za studena

Rastlinné mydlo lisované za studena obsahuje ichtyol, zlúčeninu organického uhlíka, ktorá je rozpustná vo vode. Ichtyol sa vyrába z tirolskej vulkanickej horniny a je vhodný najmä pre problematickú pokožku. 
Mydlo hnedo-sivej farby ma veľmi špecifickú vôňu, ktorá nemusí každému sadnúť. Produkt mi vôňou vôbec nevyhovoval, preto som ho posunula mojej sestre, ktorá je s ním spokojná. Je vhodné pre mastnú pleť, taktiež pre mužov a môžte ho použiť na celé telo. Nevysušuje pokožku, hojí zápalové procesy, veľmi dlho vydrží a myslím, že ma aj veľmi dobrú cenu. :)


Prírodnú kozmetiku, ktorá je netestovaná na zvieratách, bez parabénov, silikónov a iných škodlivých látok nájdete u Yamuna.

Poznáte túto značku? Vyskúšali ste už niečo?

Krásny deň,
S.

( Za poskytnutie produktov na testovanie ďakujem Yamuna Slovensko.)

You May Also Like

14 komentárov

  1. Značku poznám, ale ještě jsem nic neměla. Asi nejvíce se mi zalíbil ten peeling. Krémy na ruce mám taky raději v tubě a sprchové gely zase s pumpičkou a dobře pěnící, i když vím, že je to spíše na škodu. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuto značku tedy vůbec neznám, ale vypadá celkem hezky:) Produkty vypadají fajn, asi bych si vybrala:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Značku neznám, ale vypadá skvěle! Produkty musí krásně vonět :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Značku neznám, ale mám ráda přírodní pečující kosmetiku😊.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc mě zaujal ten peeling, zrovna bych nějaký na obličej potřebovala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Teď si nejsem jistá, ale mám za to, že jsem tuhle značku už někde viděla. Ale fakt si jí vybavuji pouze matně :) musím na ní více mrknout..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Už jsem o značce něco četla, ale nezkoušela jsem :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)