Manufaktura- regeneračný a výživný pleťový elixír

by - 03 augusta

Ahojte krásky,
včera som prišla domov z Turecka, bolo tam veľmi krásne a super, určite pridám pár fotiek, no to až v inom článku. 
Dnes si predstavíme novinku plnú výživných olejov a vitamínov. 
Manufaktúra predstavila svoje zázračné olejové sérum, z ktorého som nadšená. :)


Ešte pre dovolenkou som mala pleť vysušenú, dokonca pri nose sa jemne šúpala. Mňa to veľmi otravuje, pretože sa ma potom ľudia pýtajú, či som nachladená a samozrejme, vyzerá to otrasne. Keď mi prišla výhra zo súťaže na stránke blogerky.cz, bola som veľmi šťastná, lebo olej bol presne to, čo som práve potrebovala. Do testovania som sa pustila hneď v ten večer, čo sérum prišlo, a ráno som si nemohla prestať hladkať svoju tvár. Pýtate sa prečo? Tak jemnú, vláčnu, no nie príliš premastenú, som ju zatiaľ so žiadnym olejovým sérom nemala. :)

Obal elixíru je veľmi pôsobivý, nie je to klasický obal, ktorý bežne vidíme v drogériách, tento má úžasný dizajn, dokonca som si ho v kúpeľni vystavila, pretože ma nesmierne zaujal. 
Olej vám príde zabalený v škatuľke, ktorá je tiež veľmi pekná. Po otvorení elixíru uvidíte dávkovač v podobe kvapkadla, čo je super, najmä kvôli hygiene a presnej aplikácii. Vôňa sedmokrásky upokojí pleť, pripraví ju na relax a očistu. Elixír nevonia prehnane, takže ak nemusíte silnú parfumáciu kozmetiky, myslím, že s týmto elixírom budete spokojné. Kedže sa jedná o prírodnú kozmetiku, vôňa je jemná a bez alergénov. 


Výrobok obsahuje prírodné zložky, zahrňujúce kombináciu olejov, ako šípkový, jojobový, avokádový či slnečnicový. Okrem olejov obsahuje vitamín E, výťažky zo sedmokrásky a rozmarínu, a koenzým Q10.
Koenzým Q10 je prirodzenou súčasťou ľudských buniek, ako však starneme, aj koezným pomaly opúšťa naše bunky, čo spôsobuje rýchlejšie vädnutie pokožky. Aby sme tomu zabránili, je potrebné používať výrobky s obsahom Q10, pretože tie naše bunky napumpujú a vytvoria tkzv. anti-aging pleti. Výborné antioxidačné účinky elixíru, vláčnosť a jemnosť prírody, ochrana pred UV žiarením a hydratácia, to sú hlavne plusy oleja. 
Mestský život prináša radosti, ale aj ťažkosti. Okrem zábavy, ktoré mesto ponúka, našu pleť denne vystavuje rôznym výfukovým plynom, chemikáliám v ovzduší či prachovým časticiam. Preto ženám v meste starne pleť rýchlejšie. Elixír tváričku ochráni pred škodlivinami, môže sa použiť na suchú, citlivú ale aj normálnu pleť. Pri mladej pleti sa odporúča ako prevencia vzniku vrások.

Olej sa odporúča nanášať večer, aby zložky krásne prenikli do pokožky, a počas spánku pleť vyživili. Kedže je to olejový elixír, na deň by len zbytočne premasťoval pleť, a zaťažoval ju. Čo sa mňa osobne týka, ja ho používam aj cez deň najmä na suchý nos a očné okolie. Nanáša sa jednoducho, pomocou priloženého kvapkadla. Ideálne sú 2-3 kvapky, mne vystačili na celú tvár a krk. Oleje sa vstrebávajú pomalšie, na to treba brať ohľad. Mne sa vstrebal tak do 5 minút, u kamarátky, ktorá ho tiež skúšala, sa vstrebával asi 20 minút. Nakoniec sme zistili, že moja kamarátka ma mastnú až zmiešanú pleť, preto olej s jej pokožkou reagoval ešte väčším premastením. 
Po viac ako 3 týždňovom testovaní, (elixír som mala aj na dovolenke), môžem zhodnotiť nasledovné: pleť bola jemná, hydratovaná, suché miesta mi zmizli. Akurát ho neodporúčam pre mastnú pleť, tú zaťažil. Inak som s efektom spokojná, nevidím zmeny pri vráskach, myslím, že to posudzovať nemôžem, nakoľko ich ešte nemám veľmi výrazné. Čo pokladám za kladné je ochrana pred UV svetlom, elixír moju pleť vyživil, neupchával mi póry, používala som ho aj na pery, tie sa razom zjemneli a boli vláčne. :)


Elixír mladosti, alebo tiež elixír plný slniečka, kúpite na českej manufaktura.cz a taktiež na slovenskej stránke, manufaktura.sk za 13, 85 eur. Cenovo veľmi dostupné sérum, pre citlivú a suchú pleť úžasný. Ako som písala vyššie, nie je vhodný pre mastnú pleť, samozrejme, ak máte suchšie miesta na tvári, kľudne si ho objednajte. Skúšala som ho tiež na lakte, a tie mi skvelo zjemnil. 
A aký je záver môjho testovania? Za mňa palec hore, mne pomohol v boji s mojou suchou pleťou. Na dovolenke sa postaral aj o moje pery, vlasy a lakte. Neboli vysušené od soli, a dokonca mi olej pomohol pri lúpaní sa. :)

Tak čo, vyskúšate ho? Ak elixír máte doma, dajte mi vedieť, ako pomohol vám. :)

Krásny deň plný slnka,
S. 

You May Also Like

6 komentárov

  1. Vyzerá to dobrá vec ja by som ho potrebovala hlavne na zimu lebo mne sa vtedy robia šupiny hadam po celej tvari, aj ked vždy mi pomôže obyčajná nivea, toto môže byť dobry pomocník, manufaktúru som zatial u nás v obchodoch nikde nevidela, neviem kde by som mohla na nu natrafit

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako som písala, v odkazoch môžeš elixír priamo objednať z ich stránky manufaktura.sk :)

      Odstrániť
  2. Krásna recenzia (y) ;-)). Produkt vyzerá naozaj zaujímavo (y).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásna recenzia (y) ;-)). Produkt vyzerá naozaj zaujímavo (y).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný25/3/20 10:09

    Dostala som vzorku elixíru pri inej objednávke z Manufaktúra.sk. Zabudla som na ňu. Teraz (s odstupom času) som na ňu narazila a vyskúšala. Som nadšená. Mám 45 rokov a citlivú pleť, elixír s ňou robí zázraky. Idem si ho objednať! Odporúčam!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)