Opaľovanie s Annemarie Borlind

by - 04 augusta

Hello,
prázdniny fičia v plnom prúde, ľudia sa opaľujú, kúpu a tešia zo slniečka. Aby sme sa aj naďalej radovali zo slnečných lúčov, je nevyhnutné dbať na ochranu pre UV žiarením. Slnko je mocný pán, okrem pôžitku vo forme teplúčka, môže našej pokožke uškodiť.

Annemarie Borlind prišla na trh s novinkami v podobe opaľovacích produktov. Ja som ich pre vás vyskúšala priamo na dovolenke, v Turecku, kde sme mali 45 stupňové horúčavy, a slnko tu bolo veľmi silné. Ako dopadlo testovanie?


Opaľovacia kozmetika od Annemarie Borlind obsahuje kombináciu látok na prírodnej báze v spojení so silou vysoko účinných ochranných filtrov. Krémy spĺňajú všetky kritéria na ochranu pokožky pred UVA a UVB slnečnými lúčmi, sú na prírodnej báze, čo z nich robí prípravky vhodné aj pre alergikov. Okrem toho, produkty neobsahujú žiadne chemikálie, ropné deriváty, farbivá či silikóny, nie sú testované na zvieratách a sú podrobené dermatologickým skúškam.

* Annemarie Borlind sprej na opaľovanie SPF 20, 100 ml:

Vodeodolný sprej na opaľovanie ponúka optimálnu slnečnú ochranu. Sprej je tak jemný, že je vhodný aj pre deti. Kombinácia tých najlepších prísad z prírody, ako je extrakt z Kombu, ktorý ochraňuje pokožku pred UV poškodením. Tieto extrakty rastú v prílivových oblastiach, kde sú vystavené prudkému a silnému slnečnému žiareniu, počas nízkeho prílivu. Na svoju ochranu si tak vyvinuli vlastný slnečný program, ktorý ich ochraňuje. Tieto výťažky sú použité v mliekach, čo je skvelé. Okrem toho sa v prípravkoch nachádzajú minerály, betakarotén a vitamín C a E, ktoré sú hlavné antioxidanty. Keď sa produkty vyrábali, použili výrobcovia ďalšie fajn prísady, ako pantenol, známy upokojujúcimi účinkami, nájdete v nich aj myší chvost, ktorý má protizápalové účinky. Extrakt z medovky, z jačmeňa, sorbitol a iné ingrediencie, aj takéto zázraky nájdeme v prípravkoch. :)

Balenie spreja je krásne oranžové, páči sa mi nápad pumpičky, tie mám najradšej. Po otvorení vrchnáka je obal bielej farby, pripomína mi čistotu a jemnosť. Sprej má vodnaté zloženie, pre mňa veľmi dobré, pretože obľubujem prípravky s ľahším zložením. Prípravok je jemnej vanilkovej farby, ktorá sa po nanesení zmení na priesvitnú. Každý jeden produkt obsahuje termálnu vodu z prameňa z Čierneho lesa, ktorý je bohatý na draslík, magnézium, kalcium a zinok.
Voda nie je chemicky ošetrovaná a má liečivé účinky.
Vôňa spreja je jemná, ako pri slnečných prípravkoch. Páči sa mi, že nie je vtieravá, takže sprej kľudne požičajte partnerovi. Nebojte sa, určite vám nepovie, že vonia ako ženská. :)
Aplikácia spreja je na základe pumpičky hygienická, dobre sa nanáša aj na ťažšie dostupné miesta na pokožke. Po aplikácii sa výborne rozotiera, okamžite vyschne a na pokožke nezanecháva mastný film. S týmto sprejom som bola veľmi spokojná, dokonca aj môj partner neprotestoval, keď som mu natierala chrbát. Prípravok má SPF 20, čo je univerzálny stupeň ochrany. Počas dňa, alebo častého kúpania, je vhodné natierať sa častejšie, ak máte deti, pri nich dbajte na zvýšenú ochranu.
Mne sprej sadol, bola som s ním spokojná, opálenie s ním išlo ľahšie, a používala som ho aj na tvár.
Ak by som mala zhodnotiť sprej jedným slovom, bolo by to slovko SUPER. :)



* Opaľovací protistárnucí krém SPF 15, 75 ml:

Vodeodolný krém na opaľovanie s komplexom látok oddiaľujúcich starnutie pokožky. Chráni pokožku pred voľnými radikálmi, hydratuje ju a poskytuje obnovu pružnosti pleti.
Opaľovací protistárnucí krém má taktiež nádherný obal oranžovej farby, pri tomto kréme už máme tubu a otváranie cez vrchnáčik. Zloženie je rovnaké, ako pri spreji, len obohatené o anti-aging komplex a vitamíny bojujúce proti starnutiu pokožky. Annemarie Borlind výrobky na opaľovanie sú vyrábané v Nemecku, sú 100 % prírodné, a nespôsobujú žiadne alergické reakcie, či precitlivenosť pokožky.
Keďže je to krém, tak má husté, krémové zloženie. Mne osobne zloženie nesadlo, pretože sa zle rozotieralo, a dlhšie schlo. Primárne je krém určený na tvár, dekolt a krk. Ja som ho používala aj na telo. Chlapom ho veľmi neodporúčam, pretože zloženie je fakt husté, a chlpy na hrudi by doslova „vyvoskovalo“. :D Čo sa však týka efektu, ten ma prekvapil. Myslela som, že krém bude veľmi hutný, a že pokožka pod ním nebude môcť dýchať. Lenže po cca 5 minútach sa krém vstrebal, a na pokožke zanechal doslova zamatový efekt. Pokožka bola jemná, vláčna a krásne voňala. Krém je hustejší, čiže je viac mastný. Mne to popravde prekážalo, lebo mastnotu nemusím, ale nebolo to až tak hrozné, aby to človek nevydržal. Po príchode na pláž mastnota vsiakla, a my sme si v kľude užívali kúpanie a slnenie. Efekt opálenia bol veľmi dobrý, chytalo ma hneď do bronzova. :)
Krém by som odporúčila suchej a staršej pleti. Kedže ochraňuje pred predčasným starnutím, je vhodný na staršiu pleť, avšak ak máte pokožku suchú, krémik vám pleť skvelo hydratuje.
Neodporúčam chlapom a ženám s veľmi mastnou pleťou, tú by viac zaťažil.
Celkovo prípravok vyhovoval, nebol až tak super ako sprej, čo sa týka zloženia, ale efekt bol oveľa výraznejší, než pri samotnom spreji. Myslím, že krém bude vhodný pre mamu alebo babku, pri mladej a mastnej pleti si nie som celkom istá. Ak máte suchú pokožku, len smelo doň, ale pri zvýšenej produkcii mazu na tvári krém upcháva póry, a pleť pôsobí špinavým dojmom. :/


S opaľovacími produktami Annemarie Borlind som sa krásne opálila, opálenie bolo rovnomerné a moja pokožka bola po celý čas na slnku chránená. Pokožku mi nespálilo, dokonca ma neopaľovalo na ružovo, ako je u mňa zvykom. :)
Ak vás produkty zaujali, objednať si ich môžete na stránke assay.sk.

Máte skúsenosti s opaľovákmi? Ak áno, vyhovujú vám?

Krásny zvyšok dňa,
Soňa

Za poskytnutie výrobkov na testovanie ďakujem eshopu assay.sk

You May Also Like

13 komentárov

  1. Pěkný článek i fotky :) o téhle značce jsem vůbec neslyšela, většinou používám opalovací krémy od Astridu a ty mi moc vyhovují :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, táto značka je prírodná, skôr rozšírená v Nemecku, no u nás je stále viac populárnejšia. :)

      Odstrániť
  2. O tejto značke som ešte nepočula. Doma používame na opaľovanie teraz sprej, no nemám ani tušenia, o akú značku ide. Tento sprej vyzerá super a aj SPF20 je na bežný deň, ale aj k moru podľa mňa vhodná voľba :)
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sprej je vhodný aj bežne u nás, na SR. Ochráni ťa pred slniečkom, a ty sa nespáliš. :)

      Odstrániť
  3. Ja mam suchu plet a krem v tube mi vyhovuje uplne perfektne. Pouzivam ho dennodenne,aj pod mejkap, a som s nim maximalne spokojna.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aby bolo zrozumitelne, pisem o Sun anti-aging, Annemarie Borlind.😉 Tuto znacku som objavila nahodou pred cca 4 rokmi a so vsetkymi jej produktmi, ktore som doteraz odskusala, som spokojna. Mam kompletnu starostlivost o plet a vzdy si rada doplnim zasoby o nejaky speci pripravok. Vydrzia velmi dlho!! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že ti ich výrobky vyhovujú, mne sadli tiež, a ich makeup je proste topka. :)

      Odstrániť
  5. Pěkný článek! Značku neznám, ale připomněla jsi mi, že si musím nějaký opalovák ještě pořídit. Takže díky za tip!
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Annemarie je moja oblubena znacka. Odporucam najma krem na mastnu plet, ten si kupujem opakovane. A tiez sampon proti lupinam. Co sa tyka prostriedkov na opalovenie, tak faktor 20 a 15 su pre mna slabe. Aj tak by ma vsak zaujimalo, ci nenechavaju bielu farbu na pokozke, ako je tumu zvykom u prirodnej kozmetiky.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Táto značka má opaľovacie výrobky, ktoré majú vysoký stupeň ochrany, aj napriek tomu, že majú SPF 15 a 20. 15 faktor je hustejšej konzistencie, na pokožke nezanecháva biele stopy, no ak aplikuješ hrubú vrstvu, logicky budeš celá biela. Preto to netreba preháňať, mňa opálilo veľmi pekne, dokonca som krém nanášala v tenkej vrstve. Pri 20 sa nemusíš báť vôbec, tá ma skvelé zloženie, ktoré okamžite vyschne, a je na vodnatej báze, preto nezanechá žiadne biele stopy. :)

      Odstrániť
  7. chystám sa od nich na celú sadu na pleť, keď sa mi domíňa to, čo doma mám :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pleťovku majú úžasnú, odporúčam, mne s pleťou veľmi pomohli. :)

      Odstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)