Babičkina záhrada

by - 13 júla

Krásny deň žienky moje,
skúšky mám už takmer dokončené, ostáva mi už len jedna, ktorú mám až v auguste, preto vás budem zásobovať novinkami. :)
Prírodná kozmetika je moja záľuba, objavila som nový bio e-shop Babičkina záhrada, od ktorého som obdržala testovací balíček. Zbožňujem skúšať nové produkty, nepoznané značky a vône. Poďme sa teda pozrieť, čo mi prišlo. 


Urtekram šampón na vlasy s levanduľou

Bio levanduľový šampón na vlasy je určený na každodenné umývanie a pre všetky typy vlasov. Neobsahuje parabény, silikóny ani látky na báze minerálnych olejov. Hydratačný šampón obsahuje výťažky z aloe vera, kokosový a kukuričný olej. Extrakt z bio levandule upokojí vaše zmysly aj vlasovú pokožku. Šampón je vyrobený v Dánsku, pýši sa certifikátmi BIO, Vegan a Cruelty Free. Až 13 % surovín používaných na výrobu produktov pochádza z ekologického hospodárstva. 
Šampón na vlasy ma veľmi pekný obal. Horné uzatváranie je na systém press, čo je výhodnejšie hlavne kvôli tomu, že vrchnák nemusíte odkrúcať. Vôňa produktu je naozaj výnimočná, páči sa mi, že vonia typicky levanduľovo, nie umelo. Gélová jemne žltkastá konzistencia sa príjemne nanáša a nesteká po tvári. Pri aplikácii stačí použiť menšie množstvo, ktoré vmasírujete do vlasovej pokožky, necháte chvíľu pôsobiť a potom ho zmyjete. Výrobok síce nemá extra penivé vlastnosti, avšak oceňujem, že aj napriek tomu vlasy vyživí a umyje. Po umytí sú vlásky jemné, skvelo sa rozčesávajú a sú poddajné. BIO levanduľový šampón mi vyhovoval, už som ho celý vypotrebovala, no musím uznať, že mi s vlasmi urobil zázraky. Boli menej mastné, vyživené a akosi žiarivejšie. Moja farba sa viac leskla a vlasová pokožka ma nesvrbela, čo sa mi stáva pri bio šampónoch. S týmto produktom som bola spokojná, siahla by som po ňom znova a odporúčam ho na každý typ vlasov, pretože hydratácia a lesk sú potrebné nielen pre suché kadere. Okrem mojej vôni nájdete na e-shope kokos, harmanček alebo aloe vera. :)


Prírodná minerálna deo tyčinka

Dezodorant z minerálnych kryštálov vytvára na koži ochranný film proti škodlivým baktériám. Vďaka tomu sa baktérie, ktoré spôsobujú typický zápach, nedokážu pomnožiť. Dezodorant neobsahuj žiadne konzervačné látky, alkohol ani chemické látky. Nezanecháva škvrny na oblečení a nie je testovaný na zvieratách.
Dezodorant ma klasický obal s popisom produktu. Keď ho otvoríte, nečakajte žiadnu vôňu, produkt je bez parfumácie. V tube vyzerá veľmi pekne, kryštálovo. Pred aplikáciou sa musí navlhčiť, inak je neúčinný. Princíp kryštálu spočíva v tom, že obsahuje potassium alum, čo je vlastne kamenec. Kamenec zabraňuje vzniku nepríjemného zápachu bez toho, aby brzdil činnosť potných žliaz. Po nanesení na pokožke vytvorí jemný film, ktorý ju chráni. Mne osobne tento dezodorant nesadol. Skúšala som ho používať podľa návodu, všetko bolo fajn až do chvíle, keď som sa začala potiť. Produkt ma vôbec neochránil a to som doň vkladala veľké nádeje. Dá sa použiť aj na nohy alebo na miesta, ktoré sa vám veľmi potia. Mňa neochránil v oblastí podpazušia, preto pochybujem, že by bol účinný na iných partiách tela. Bohužiaľ, dezodorant ma sklamal, ak u niekoho funguje, tak to ma šťastie a tlieskam mu. Môj deo už na e-shope nemajú, ale nájdete tam aj iné prírodné dezodoranty. 


Vzorky

Ako posledné som si v balíčku našla vzorky. Sallos tehotenský sprchový olej obsahuje rastlinné oleje lisované za studena, ktoré regenerujú a vyživujú pokožku tela. Bojujú proti vzniku strií, šetrne umývajú a zvláčňujú pokožku. Keď som prvýkrát uvidela vzorku, smiala som sa, pretože nie som tehotná. Po prečítaní popisu som sa rozhodla, že vzorku predsa len vyskúšam, pretože zabraňuje vzniku strií. Olej ma skvelú konzistenciu, pri kontakte s vodou sa zmení na mliečnu emulziu, ktorá sa dobre nanáša. Po sprche je pleť jemná, premastená a hydratovaná. Vyskúšali ste už sprchové oleje?
Natracare vzorky hygienických vložiek a tampónov nie sú bielené chlórom a sú vyrábané z biobavlny. Snáď pochopíte, že písať o "účinkoch" vložiek nie je moja šálka kávy, preto sa k tejto vzorke viac nevyjadrím. 
Weleda soľná zubná pasta ma prekvapila, samozrejme, nie je veľmi "chutná", pretože obsahuje soľ, no zuby dokonale vyčistí a osvieži ústnu dutinu. Rozhodne stojí za vyskúšanie. :)
Weleda vzorka prírodného parfému Grenade je skvelá, tú vôňu milujem, mala som celú kolekciu a nevedela som sa jej nabažiť. Vzorka ma striekací uzáver a ako cestovné balenie je dokonalá.
Soaphoria telové suflé Romantická ruža ma tak nádhernú vôňu, že by ste ho najradšej zjedli. Krémy od Soaphorie sú celkovo výborné, všetky produkty mi doposiaľ vyhovovali. Je to kozmetika, s ktorou nikdy nešliapnete vedľa. Toto suflé sa rýchlo vstrebáva, pokožku hydratuje a vyživuje, preto je vhodné používať ho večer, ráno bude pleť jemná a svieža. 


Všetky produkty nakúpite na e-shope babickinazahrada.sk. Obchodík ponúka široký výber, vzorky a darčeky k nákupu a taktiež plno bonusov, o ktorých sa dozviete priamo na stránke. 

Poznáte tento e-shop? Ak áno, ako sa vám páči?

S.

You May Also Like

13 komentárov

  1. Ja by som si skôr myslela že pri bio šamponoch by pokožka hlavy nemala svrbieť, teda aspoň mňa začala som si viac menej kupovať prirodnejšie šampony a pokožka ma už toľko nesvrbí, ale lúpe sa mi stále:/ o babičkynej zahrade som ešte nepočula ale je fajin že zaslali viacej vzoriek produkty vyzeraju dobre:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miluju přírodní kosmetiku! Levandulový šampon vypadá skvěle - doma mám také bio šampon, ale na rychlesemastící vlasy s lupami, proto by mi tenhle asi nevyhovoval. Ale ta vůně musí být skvělá! Jinak olejíčky od Saloos mám velice ráda :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vonia neskutočne, ako čerstvo natrhaná levanduľa. ;)

      Odstrániť
  3. Od Urtekramu mám teď kokosový šampon a je fajn :-) levandulovou vůni mám také ráda, tak by se mi líbil určitě i tento.
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Saloos sprchové oleje mám veľmi rada :) Super článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sprchové oleje mám moc ráda, zvlášť ty od Saloos :)

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvelý článok, najviac ma zaujal šampón. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Na babičkinu záhradu mám fakt krásne spomienky. Hlavne na rodinné stretnutia. Sme rodina muzikantov, napríklad tu nakujeme gitary a ďalšie hudobné nástroje, a tak sme sa vždy raz za rok zišli, pokecali, popili, uvarili niečo dobré a večer si pekne zahrali. Nádherné roky. Bohužiaľ babičky už nie je, takže z tých akcií nakoniec zišlo.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)