Vieš, čo si nanášaš na pery?

by - 03 júla

Ahojte,
ako sa staráte o svoje pery? Poskytujete im primeranú a dostatočnú starostlivosť, alebo to jednoducho neriešite? Ja si svoje pery hýčkam, neznášam, ak sú vysušené a popraskané. Cukrový peeling a prírodná pomáda na pery sú základ, po nich mám ústa ako znovuzrodené.
Balzám na pery od Annemarie Börlind patrí medzi moje stálice, milujem ho a čo ma na ňom najviac zaujalo je to, že perám naozaj pomáha. 


Balzám na pery je určený pre celoročnú ochranu vašich pier. Skvelo hydratuje suché, namáhané a extrémne popraskané pery, obsahuje tie najlepšie a najkvalitnejšie prírodné zložky. Využije ho celá vaša rodina, má príjemnú vanilkovú vôňu a pery regeneruje. V jeho zložení nájdete bambucké maslo, známe svojimi hydratačnými a zjemňujúcimi účinkami, ricínový olej, ktorý pokožku chráni a premasťuje ju a včelí vosk, ktorý je využívaný už od stáročia ako antibakteriálny prípravok. Pery hydratuje, chráni ich pred vznikom áft alebo pľuzgierov.
Mne osobne tento balzam veľmi vyhovuje, má skvelý obal, tyčinkový aplikátor, čo preferujem nielen z hygienického ale aj z komfortného hľadiska. Balzam na vanilkovú vôňu, je jemnej, žltej farby a na perách zanecháva príjemný pocit. Keďže obsahuje včelí vosk, je trocha viac tvrdší, no pri kontakte s pokožkou sa akoby roztopí. Dá sa využiť aj ako lesk na pery, pretože odráža svetlo. Pre mňa je tento balzam jeden unikát, milujem, ako dlho vydrží na perách a ako jednoducho sa aplikuje. Keď si ho nanesiem večer, ráno mám pery hebké ako zamat, vyzerajú šťavnato a zdravo. Odkedy som vyskúšala tento prírodný balzam, stále viac sa obzerám po bio kozmetike. Myslím, že prírodná starostlivosť o pery je nielen zdravšia ale aj ekologickejšia.


Napíšem vám teraz pár zvláštností, ktoré ste možno nevedeli. Tieto informácie vás snáď nakopnú k tomu, aby ste svoju starostlivosť (nielen o pery) vymenili za prírodnú alternatívu. Vlastním aj plno iných dekoratívnych produktov na pery, ktoré nie sú prírodné, no to my až tak nevadí, pretože keď prídem domov, tvár si odlíčim, no na čom si ale dávam záležať je výživa a ochrana pier. Preto sa snažím používam prírodné a eko friendly produkty nielen na tvár ale aj na telo. :)

Porovnanie balzamov na pery

  • Prírodná kozmetika- Balzam na pery Annemarie Börlind
  • Komerčne vyrábané pomády na pery

Pozitíva balzamov

Prírodný balzam 

  • pokožku zjemňuje, ochraňuje ju a udržuje jej vlahu
  • obaly sú vyrábané z prírodných resorbovateľných materiálov, ktoré nepoškodzujú okolie ani prírodu
  • balzam je certifikovaný Eco Control, CSE, GMP certifikátmi
  • je dermatologicky testovaný na pleťovú kompatibilitu
  • je 100% prírodný, bez živočíšnych výťažkov, parafínov, ropných derivátov a tiež bez nanočastíc
  • NIE JE testovaný na zvieratách
  • obsahuje čistú termálnu vodu, ktorá sa používa v procese výroby, voda je bohatá na minerálne látky ako draslík, magnézium, kalcium a zinok
  • balzam je vhodný aj pre deti
  • nespôsobuje žiadne alergie, precitlivenosť alebo tvorbu pľuzgierov
  • obsahuje prírodné bambucké maslo, jedno z najlepších prírodných hydratačných zložiek vôbec
  • aplikátor je hygienický, nevzniká tak prenos baktérii rukami
  • vďaka prírodnému extraktu z vanilky ma upokojujúcu vôňu, hodí sa aj pre citlivky
  • obsahuje včelí vosk, prirodzený prírodný konzervant
  • je vhodný aj pre vegánov
  • v pomere cena : kvalita patrí medzi celosvetovú špičku
  • laboratória Annemarie Börlind venujú až 40 % svojho času na výskum, preto je aj tento balzam zameraný na liečbu problému, nie len na prevenciu
Komerčne vyrábaný balzam

  • príjemná vôňa, lesk aj chuť
  • pevný obal aj hygienický aplikátor
  • výdrž a skvelá konzistencia
Negatíva balzamov

Prírodný balzam

  • nezaznamenala som žiadne
Komerčne vyrábaný balzam

  • príjemnú chuť a vôňu balzamov spôsobuje prídavok chemických látok, farbív a umelých vôní
  • praskanie, šúpanie a v niektorých prípadoch alergické reakcie - spôsobujú to chemikálie, ktoré sú v balzamoch
  • obsahujú parfumy - pod názvom parfumy sa skrývajú nebezpečné látky ako ftaláty, tie narúšajú hormonálny systém ľudí, zhoršujú plodnosť a alergie
  • alkohol - vysúša pokožku, tvorba šupiniek
  • parabény - látky, ktoré narúšajú hormonálny systém a majú tendenciu spôsobovať rakovinu prsníkov u žien
  • vazelína - súčasť skoro každého komerčne vyrábaného balzamu, je to ropný derivát, ktorý dokáže prechádzať pokožkou do krvného obehu a spôsobovať rakovinu
  • balzam na pery obsahuje chemické stužovače a konzervanty



Prírodná kozmetika je oveľa lepšia investícia, pokožka sa vám za ňu poďakuje. V minulosti žili ľudia v súlade s prírodou, využívali jej dary a boli nielen šťastnejší ale aj zdravší. Urobme pre seba aspoň to málo a ochráňme prírodu, užijme si dary, ktoré nám Matka Zem ponúka. Myšlienka kozmetickej firmy Annemarie Börlind je dokonalá sama o sebe, výroba kozmetiky z prírodných zložiek, obmedzenie chemikálii vo svojom každodennom živote a záchrana planéty nami všetkými je sympatická mne aj mojej rodine.
Staňte sa aj vy tou osobou, ktorá zmení pohľad ľudí na prírodu.   

Poznáte túto prírodnú kozmetiku? Ak áno, ktoré produkty používate?

S. 

You May Also Like

21 komentárov

  1. Tiež prechadzam pomaly, ale isto na prirodnu kozmetiku.Nielen kôli zloženiu, ale aj preto, ze väcšina kozmetiky sa testuje na zvieratach.
    Balzam na pery chcem len prirodny,kedze si ho na pery davam rano,počas dna aj na noc.Moj oblubeny je od Lavery, no skusala som aj Weledu a Alverde. Pomada od Annemarie by mala byt este kvalitnejsia,preto ho urcite vyskúsam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Balzam vyzerá fajn, prírodná kozmetika je skvelá. Ja sama momentálne používam prírodný balzam na pery s kozím mliekom. Inak skvelá recenzia. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Anonymný9/7/17 07:16

      - prirodna kozmetika je fajn - ale taktiez vybrat vhodnu ktora pleti sadne je na dlhsie - mne trvalo priblizne pol roka, kym som sa dostala k ANNEMARIE BORLIND a kym som zhodnotila, ze konecne som nasla nieco, co mojej pleti prospieva a neskodi jej :)

      Odstrániť
  3. Wow wonderful post, love it! :)
    Maybe follow for follow? :)

    veronicalucy.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný4/7/17 11:58

    Ja som kedysi toto vôbec neriešila a duplom nie, čo sa týka balzamov. Či je prírodný alebo nie. Avšak teraz v zime, keď sme boli na prvej lyžovačke v zahraničí, tak som pocítila, že zrejme tie balzamy, čo som používala neboli najvhodnejšie, lebo mi zostávali šupinky a mala som popraskané pery viac ako keby som si nič nedávala. Kým sme išli na druhú lyžovačku do Francúzska, tak som si zisťovala, čo používať aby som sa takým problémom vyhla. Balzam od AnneMarie Börlind používam už pol roka a je TOPPPPP!!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som veľmi rada, že sadol aj niekomu inému, balzam je naozaj úžasný. :)

      Odstrániť
  5. Tiež nedám dopustiť na prírodné balzamy :) Najradšej mám momentálne ten olejový od Weledy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Weleda je taktiež super, len mne príde skôr ako lesk na pery. :)

      Odstrániť
  6. O značke som ešte nepočula ale nejaký balzam na pery by mi už trebalo ❀

    ❀ Blog de la Licorne ❀

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vyskúšaj tento, možno ti sadne. :)

      Odstrániť
    2. Ja som sa o značke dopočula tiež prvýkrát minulý rok na jeseň za tie mesiace som postupne všetky krémy všetkú kozmetiku čo som doma mala vymenila za kozmetiku AnneMarie Börlind a myslím že som lepšie rozhodnutie ani nemohla urobiť moja pleť sa zmenila k lepšiemu a o perách ani nehovorím. Môj snúbenec sa mi každú zimu smial, že mám šupiny na perách ako kaprík a túto zimu ho smiech prešiel keď konečne som mala hydratované pery :)

      Odstrániť
    3. Tak z toho sa veľmi teším, nech ti produkty dobre slúžia aj naďalej. ;)

      Odstrániť
  7. Nepočula som ešte o nich, ale rada by som vyskúšala nejakú prírodnú kozmetiku hlavne na pery a ruky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. O značke som predtým vôbec nepočula, keďže nemám nejaké veľké pery, staroslivosť veľmi neriešim aj keď si občas nejaký balzám dám, no veľmi ich na perách nemusím. O tej vazelíne som to vôbec nevedela, takže ďakujem za upozornenie :)

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že ti článok niečo dal, teším sa z toho. :)

      Odstrániť
  9. už len to že je to prírodné je riadna pecká super :)

    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)