Akamuti kokosový olej

by - 07 marca

Ahojte,
milujete kokosový olej? Ja som sa nechala zlákať jeho vôňou a účinkami. Kokosový olej je prospešný nielen pre pokožku, ale aj vlasy a zuby.
Pri výbere správneho oleja je dobré prečítať si zloženie. Niektoré kokosáky sa môžu tváriť ako bio, no ich zloženie jednoznačne hovorí o opaku. Akamuti kokosový olej je 100% organický produkt, zakúpený prostredníctvom Fair trade obchodu. O Akamuti výrobku som už písala minule, konkrétne o ružovej vode.
Tento olej ma tak skvelú konzistenciu, že si ho snáď každý zamiluje. :)



Akamuti bio panenský kokosový olej  pochádza priamo z Filipín. Tento olej je tej najvyššej kvality, akú môžte v obchodoch nájsť. Získal cenu Beauty Awards 2012 za najlepší telový olej. Olej má krásnu vôňu, vonia úplne ako Raffaelo. Je lisovaný za studena, má snehovo bielu farbu a neobsahuje žiadne bieliace zložky. Kokosový olej je určený na vonkajšie použitie a na suchú pokožku. Samozrejme, využitie oleja je rôzne, ja ho používam ako telový produkt, no dá sa použiť aj ako maska na vlasy či pleťový krém. Keď mám veľmi suchú pleť, večer ho vmasírujem do pokožky a ráno je hydratovaná a vyživená.


Akamuti kokosový olej má veľmi pekné balenie, dóza ma šraubovacie viečko a na ňom sa nachádza kresba, pripominajúca tichomorské ostrovy. Samotný olej má maslovú konzistenciu, ktorá sa po nanesení zmení na tekutinu. Konzistencia mi pripomína krém na koláč, pri naberaní nie je tuhá, takže sa skvelo aplikuje. Oceňujem nemastné zloženie, olej patrí skôr do kategórie suchých produktov. Vstrebávanie oleja je veľmi rýchle, dokonca sa roztopí už pri nanášaní na pokožku. Najlepšie je skladovať ho na tmavom mieste, pokiaľ chcete mať naozaj tekutý stav, stačí olej položiť na slnko a do niekoľkých minút sa krásne roztopí. Ja preferujem skôr krémovú konzistenciu, lepšie sa mi s ňou pracuje. :)


Olej je určený na hydratáciu suchej pokožky, pleť zjemňuje a vyživuje. Zároveň posilňuje a udržiava zdravú kožnú bariéru. Pri aplikácii na vlasy ma dvojaké využitie, buď ako kondicionér alebo maska. Kondicionér vlasy zjemní, posilňuje zničené kadere a zoceľuje končeky. Ak ho nanesiete ešte pred umývaním vlasov, budete ich mať lesklé a hebké na dotyk. Kokosová maska sa aplikuje na suché vlasy, nechá sa pôsobiť aspoň pol hodiny a potom sa zmyje. Maska dodá vlasom potrebné živiny, vitamíny a minerály ako horčík, draslík či železo.
Okrem toho, olej poslúži aj ako pleťový krém, pretože zabraňuje starnutiu pokožky a zjemňuje vrásky. Ja si ho nanášam aj na pery, tie mi zjemní a tak rýchlo sa nevysušia. Postará sa aj o suché lakte, päty, pomáha tiež pri ošetrení nechtového lôžka. Dokáže vyliečiť kožné problémy, dokonca zmenšuje viditeľnosť strií na pokožke. Kokosák je výborný po holení, kedy pokožku zahojí a zregeneruje. Vďaka jemnému zloženiu dokonalo ošetrí detskú pokožku, pomáha pri liečbe akné a jaziev. Zoženiete ho v 50 g a 175 g balení.


Produkty od značky Akamuti ma veľmi zaujali, myslím, že sú úžasné. Olej pochádza z rodinných fariem, kde rodiny každý deň spoločne zbierajú malé množstvá kokosových orechov a následne ich spracujú. Pri spracovaní nevzniká žiaden odpad, každá časť kokosového orecha sa využije v rôznej forme, od paliva až po koláče pre zvieratá.

Ak vás olej zaujal, klikajte na stránku Bionatural, kde nájdete široký výber Akamuti výrobkov a iných značiek. :)

Používate kokosový olej? Ako sa vám páči olej Akamuti? Nakupujete na eshope Bionatural.sk?

Krásny deň,
S.

Za poskytnutie oleja na testovanie ďakujem eshopu Bionatural.sk.

You May Also Like

15 komentárov

  1. Já používám kokosák z drogerie, který je vhodný i na smažení atak :) A jsem s ním spokojená, ale asi na vlasy a péči o tělo bude lepší tento. :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiez pouzivam kokosovy olej v potravinarskej kvalite z bioobchodu. Nizsia cena vyhrava a ked sa da jest, bude dobry aj na telo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milujem bio produkty a kokos. Toto je dva v jednom :) Inak naposledy mi takéto vlasové masky z kokosového oleja zachránili končeky vlasov :))
    BeautyByLenka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kokosaky mam velmi rada a ten vyzera velmi dobre :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
  5. áno ja tiež zbožňujem kokosový olej, na všetko :) značku nepoznám no určite sa naň pozriem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No podla mna je tam rozdiel v kvalite. Nemyslim si, ze kokosovy olej na pecenie z Billy moze konkurovat specialne urcenemu na plet a v bio kvalite. Takze ja to rozlisujem, tolko len k predoslym komentarom. Inak kokosovy olej milujem na cokolvek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To bolo zrejme myslene na moj komentar. Neviem ci ma Bila nejaky kokosovy olej na pecenie a v akej je kvalite. Ja hovorim o olejoch v potravinarskej kvalite z bioobchodoch. Ja si naopak myslim, ze to jeme podlieha prisnejsim kontrolam ako to co na seba iba natierame. Svedci o tom aj fakt, ze kym ziadne nariadenie ci predpis alebo zakon nedefinuje co je prirodna kozmetika, tak biopotraviny tieto definicie maju presne spracovane. Tym samozrejme nehovorim, ze recenzovany olej nie je dobry. Ja len v tomto pripade uprednostnim nizsiu cenu :-)

      Odstrániť
    2. Dievčatá, myslím že vaše názory sú obe dobré, pretože je pravda, že to čo jeme podlieha vyššej kontrole, no zas pleť môže reagovať alergiou, takže tam tiež je podstatné, aby produkty boli zdravotne nezávadné. Čo sa týka ceny, nie je až taká prehnaná, pretože poznám aj drahšie kokosáky čo stoja za nič. :)

      Odstrániť
  7. Taky je mi značka Akamuti sympatická! :-) A konkrétně kokosový olej poslední dobou zkouším na zuby - večer pět minut po vyčištění s ním "promývám" zuby a ráno to samé. Prý by to mělo časem zoubky vybělit. Jsem zvědavá, jestli nějaký účinek zaznamenám :-D

    Jo a ještě připomínka k té vlasové masce - já bych dávala olej na vlhké vlasy, aby se lépe vstřebal. U suchých si to moc neumím představit.

    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)