Jarný telový detox s Weledou

by - 25 marca

Ahojte, 
vonku sa nám začína pomaličky otepľovať, veľmi sa z toho teším, už mám zimy plné zuby. Ani sa nanazdáme a bude tu horúce a hravé leto. Teplé dni so sebou prinášajú ľahšie oblečenie, teda aj viac odhalenej kože. Aby sme mali telo perfektné, hladké a bez zbytočných nedokonalostí, nadišiel najvyšší čas na detoxikačnú kúru. Prírodná značka Weleda ponúka skvelý set pre obnovu pokožky tela. Ja som testovala ešte starú verziu, no som rada, že sadu vynovili, pretože mala aj pár drobných prehreškov. Pohodlne sa usaďte, jarný očistný rituál začína za 3,2,1,...


Sadu som testovala pomerne dlho, mám ju doma už od minulého roka. Za ten čas som objavila pár faktov, ktoré vám dnes v článku zhrniem. :)

Brezový detoxikačný set v sebe ukrýva dva produkty a masážnu hubku. Brezový sprchový peeling, brezový olej na celulitídu a masážna hubka porazia všetky nedostatky pokožky, sústredia sa hlavne na celulitídu a detoxikáciu kože. 


Brezový sprchový peeling vyhladzuje a regeneruje pokožku celého tela. Ponúka starostlivo vyberané prísady, ktoré sú nielen jemné k pleti, ale aj dostatočne účinné v boji s celulitídou a striami. Obsahuje voskové perly z karnaubského a včelieho vosku, tie pôsobia exfoliačne na odumreté kožné bunky a ochraňujú vitálne. Hodvábne cukrové tenzidy čistia pokožku, marhuľový olej kožu nevysúša, naopak, pleť hydratuje a osviežuje. Okrem týchto prísad v ňom nájdete sezamový a ricínový olej, extrakt z listov rozmarínu, kyselinu mliečnu a brezový výťažok.
Chválim balenie produktu, milujem, keď je uzatváranie otočené smerom dole, príde mi, že tak vypotrebujem naozaj každú kvapku. Povrch tuby pokrýva matný obal, vďaka tomu sa nádobka pohodlne drží a v ruke nekĺže. Vôňa prípravku je prírodná, cítim v nej bylinky, čo mi vôbec nevadí, naopak, vôňu lesa, čistoty a oceánu pri očiste pleti často vyhľadávam. Béžový, hustý a krémový peeling disponuje hrubšími zrniečkami, preto ho neodporúčam na jemnú pokožku tváre. Mikrogranulky sú síce hrubšie, no pokožku vôbec nedráždia ani príliš nezaťažujú. Tým, že sú zamiešané do hustého krému, ich exfoliačná schopnosť pretrváva, no nie je nepríjemná, čo oceňujem. Pri sprchovaní stačí malé množstvo, výborné penivé zloženie vystačí na celý povrch tela. Ja osobne používam peeling pred holením, výborne odstráni odumreté bunky, suché miesta na koži a pomáha pleť regenerovať. Ak ho budete nanášať tak, ako som spomínala, hladké nôžky vám vydržia o dva dni dlhšie. Moje problémové partie sú brucho, stehná a zadok. Vďaka pravidelnej masáži sa koža prekrvila, stimulovala sa obnova buniek, došlo k "uvoľneniu" zadržanej vody a čo ma najviac prekvapilo, výsledný efekt som videla už po týždni. Po mesiaci som mala telo nielen zamatovo jemné, ale aj mierne spevnené, strie sa mi opticky zmiernili, celulitída pomaličky ustupovala a ja som bola o to šťastnejšia, že sa mi s pokožkou predsa len niečo deje. :) Brezový peeling je natoľko účinný a príjemný, že ho môžte používať každý druhý deň bez zbytočných obáv. Parfumácia byliniek zároveň uvoľní a zrelaxuje myseľ, boľavé miesta ukľudní a predstavte si, že pomáha hojiť modriny. Vôbec by mi nenapadlo, že tento produkt bude moja závislosť, no verte či nie, v kombinácii s olejom skutočne funguje. Odporúčam ho ženám aj mužom, všetkým typom pokožky a hlavne pre tých, ktorí trpia kožnými problémami ako sú strie, celulitída, ekzém alebo nerovnomerný povrch pleti. 


Brezový olej na celulitídu pomáha eliminovať vaše najhoršie obavy z pleti. Predchádza vzniku celulitídy a zlepšuje stav kože. Využíva proces intenzívnej látkovej výmeny v mladom brezovom lístí. V jemných listoch vznikajú na jar cenné éterické oleje, stimulujú vylučovanie škodlivých a toxických látok z tela. Podporuje vytvorenie zdravej rovnováhy pokožky, výrazne zlepšuje stav kožných problémov a pleť regeneruje. Obsahuje výťažky z mladého brezového lístia, rozmarínu a listnatca tŕnitého, ktoré aktivujú hospodárenie s telovými tekutinami. Výsledkom bude žiarivá, spevnená a vyhladená pokožka. 
Olej sa nachádza v zelenej sklenenej fľaši, zelené sklo zabráni kazeniu výrobku a udrží ho čo najdlhšie čerstvé. Kedže mám ešte starú verziu balenia, moje uzatváranie je klasické, šraubové. Toto je presne ten zádrhel, alebo lepšie povedané chyba, ktorá mi veľmi vadila, no som rada, že ju Weleda odstránila. Tým, že sa uzáver musel odkrútiť, bol celý od oleja a často mi z ruky padal. Nové uzatváranie je na pumpičkový systém, myslím, že toto je oveľa rozumnejšie riešenie. Bylinková vôňa oleja sa šíri celou kúpeľňou, z čoho vyplýva, že je dosť intenzívna. Ako som písala, mne to vôbec nevadí, beriem to skôr ako súčasť aromaterapie. Prípravok ma hustú olejovú konzistenciu, po kontakte s pokožkou sa horšie rozotiera, preto vám odporúčam aplikovať ho ešte do vlhkej pleti. Krúživými pohybmi si masírujte miesta, ktoré potrebujete spevniť alebo vyhladiť aspoň 3 minúty, potom stačí, ak olej necháte voľne vstrebať. Kedže sa jedná o olejový prípravok, kožu zanecháva premastenú, no nie veľmi. Z mojej osobnej skúsenosti je lepšie nočné použitie, do rána olej krásne vsiakne a kožu výborne vyživí. Prvý mesiac je rozhodujúci, preto je vhodná každodenná aplikácia. Ja sama som ho používala po sprche, samozrejme boli dni, kedy sa mi nechcelo. Avšak aj napriek tomu som badala viditeľné zmeny, pokožka bola napnutá, jemná a strie akoby vyplnené. Pomarančová koža už nebola tak hrubá, drsná a škaredá, naopak, zadok som nemala nikdy krajší a lepší než teraz (a to vôbec necvičím)! Pri opakovanom používaní sa výsledky dostavia rýchlo, olej ma dosť veľké balenie, vydrží vám viac ako pol roka, čo nie je až taká prehnaná investícia. Za mňa je to zatiaľ najlepší olej, aký som kedy v boji s celulitídou použila, tento produkt splní to, čo sľubuje a dokonca bez toho, aby obsahoval konzervačné a škodlivé chemické látky. 


V mojom balíčku sa nachádzala sisalová masážna hubka, ktorá bola výborná pri sprchovaní, fungovala veľmi dobre, no dlho nevydržala. Po čase sa z nej začali uvoľňovať vlákna, dráždili pokožku a často po nich zostávali červené fľaky. Preto vyzdvihujem masážnu hlavicu z vynovenej sady, vyzerá kvalitne a pevne, podporuje cirkuláciu krvi a tým lepšie spaľovanie tukov. Masáž pomôckami je účinná len vtedy, ak sa bude vykonávať smerom hore, k srdcu. Najlepšie je začať nohami a postupovať k hrudi a rukám. Výsledkom bude lepšie vstrebanie a účinnosť produktov. :)

Set mi vyhovuje, prípravky stoja za vyskúšanie, rozhodne potvrdzujem, že ich účinok je viditeľný už po mesiaci používania, pri pravidelnej aplikácii bude pokožka nielen vyhladená, ale aj pevná, zdravá a krásna. Ako som spomínala, v ponuke je už len nový set a to konkrétne Happy skin - špeciálna kúra pre šťastnú pokožku, ktorý sa líši akurát masážnou pomôckou, v Happy skin sada sa nachádza drevená masážna kefa.

Poznáte tieto výrobky? Ak áno, ako vám vyhovujú? Ktoré produkty od značky Weleda sú vaše naj?

Krásnu nedeľu,
S.

Za poskytnutie balíka na testovanie ďakujem zastúpeniu Weleda Slovensko a Česko. 

You May Also Like

18 komentárov

  1. Myslím, že tyto výrobky jsem zahledéla, ale nekoupila ani nic od této značky nemám :), ale vypadá super ten sprchový peeling :)

    Shard of Dreams

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je naozaj príjemný na telo a sprchovanie s ním je veľká zábava. :)

      Odstrániť
  2. Produkty vyzerajú skvelo, no s Weledou žiadne skúsenosti zatiaľ nemám. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to určite raz naprav, ich produkty ťa zaujmú, uvidíš. :)

      Odstrániť
  3. Zajímavý článek, asi produkty vyzkouším ♥️

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Odpovede
    1. :D Obaly ma Weleda svojské, treba si na ne zvyknúť. :)

      Odstrániť
  5. To bych ani nevěřila, že to takhle dobře funguje! :) To je něco úžasného :) Ani ty ceny nejsou hrozné, dneska jdu do dm tak se mrknu, jestli je tam mají :) Skvělá recenze!

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne, ja som bola tiež veľmi prekvapená, no na vlastnej koži som prípravky vyskúšala a ostala som úplne ohromená. Určite by som pridala k článku aj fotky, no keďže sa jedná o moje pozadie, nechcem ho veľmi vystavovať, isto to chápete. :D

      Odstrániť
  6. od weledy mám momentalne balzam na pery aj ked je tuhší mam ho rada pekne vonia a chráni pery, ostatné výrobky ma tiež lakaju aj toto je super keď ti to pomohlo musím sa viac obzrieť po tejto značke♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Balzam testujem aj ja a je pravda, že je tuhý, no chráni pekne. :)

      Odstrániť
  7. Článek se moc povedl! :) Produkty musím vyzkoušet, protože teplo opravdu klepe na dveře

    Křeji krásný den ☀️

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne a veľmi sa z toho teším, že som vás baby inšpirovala ku kúpe. :)

      Odstrániť
  8. Ja sa tiež na jar snažím svoje telo očistiť. Varím si štrnásť dní čaj zo žihľavy. Jednak sú zadarmo, a potom taky verím, že v tých mladých žihľavách je veľká sila :-). Organizmus si čistím aj v priebehu roka. To si už nevarím žihľavový čaj, ale zelený. Je dobrý na chuť a má aj dobré účinky. Okrem detoxikácie je tiež dobrý na chudnutie :-). Potrebovala by som po pôrode ešte zhodiť dosť kg, tak som si kúpila na behanie fitness náramok Xiaomi Mi Band 5 , aby som vedela, akú vzdialenosť ubehnem, upravila som si jedálniček, pijem zelený čaj a kilá idú pomaly dole :-) .

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ako detoxy sú fajn a tiež ich na jar pravidelne praktizujem. Len to teda kombinujem nielen s liečebnými prípravkami, ale hlavne aj so športom, saunou a celkovo wellnessom. Super na toto sú záhradné kade na plyn. Máme ju doma a jednoducho naložiť sa a pekne sa vypotiť, tak to je fakt šľaha. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)