Prírodná kozmetika Yamuna

by - 03 januára

Šťastný Nový rok priatelia!
Dúfam, že ste doň vykročili tou správnou nohou, prajem vám veľa zdravia a úspechov nielen v pracovnom, ale aj osobnom živote. Môj začiatok roka bol náročný, mala som zdravotné problémy, našťastie je už všetko v poriadku.
Rok 2019 chcem venovať nielen očiste duše, ale aj očiste tela. Rada by som svoju pozornosť upriamila na niečo nové, nepoznané, ešte sama neviem, čo všetko pre vás vymyslím, no viem, že sa chcem s blogom pohrať, načať nové témy, nové pravidelné rubriky a osviežiť túto starú krásku. 
Moja záľuba v prírodnej kozmetike ma ale neomrzela, preto vám dnes predstavím novú prírodnú značku, Yamuna.


Príbeh Yamuny sa začal písať v roku 2002. Zakladateľ spoločnosti na začiatku vyrábal prírodné mydlá podľa dávno zabudnutých receptov, dnes je firma známa viac ako 300 produktmi, medzi najlepšie patria za studena lisované mydlá, soli do kúpeľa, masážne oleje a krémy. Produkty si držia svoju bio kvalitu, v ich zložení nie sú použité žiadne parabény, silikóny a parafíny, sú vyrábané ručne a milované po celom svete. Kozmetická značka netestuje na zvieratách a využíva liečivú silu bylín. 


Yamuna pleťové tonikum so šalviou

V novom roku by sme nemali zabúdať na pravidelné čistenie pleti. Ošetrenie pokožky patrí medzi dôležité kroky vo večernej rutine, koža potrebuje počas noci dýchať a regenerovať sa, nepodarí sa jej to, ak bude špinavá a plná nánosov líčidiel. Čistenie by malo začať odstránením make-upu, je len na vás, či zvolíte tekutý alebo gélový prípravok. Po tomto kroku nezabudnite použiť čistiacu vodu alebo tonikum. Tonikum dočistí pleť, uzavrie póry a chráni ich tak pred špinou, osvieži a zrelaxuje jemnú pokožku tváre. 
Pleťové tonikum so šalviou je ideálne pre mastný typ pleti, neobsahuje alkohol, teda nenarúša ochrannú vrstvu kože a nemení jej pH. Prípravky bez alkoholu sú šetrnejšie k pokožke, jemne a citlivo odstraňujú nečistoty z tváre a pleť vyživujú. Šalvia je známa svojimi hojivými a vyživujúcimi vlastnosťami, redukuje nadmernú tvorbu mazu a pleť nevysúša. 
Balenie ma ihneď zaujalo, minimalistické črty a priehľadná nádobka, to je moje. Horné klik uzatváranie mi veľmi vyhovuje, na otvorenie mi stačí jedna ruka. 
Tonikum testujem už viac ako 2 týždne a som s ním veľmi spokojná. Moju pokožku príjemne naladí, vyčistí ju bez podráždenia a kontroluje tvorbu mazu. Používam ho hlavne večer, po odstránení líčidiel si na tampónik aplikujem pár kvapiek tonika a krúživými pohybmi dočistím pokožku od nečistoty. Už po prvom použití je pleť jasnejšia, jemnejšia a opticky vyhladená. Testovanie som začala na pleti s akné, ako už viete, moja pokožka je nevyspytateľná, raz je dokonalá, inokedy posiata vyrážkami. Po týždni používania som si všimla nielen lepšie vyzerajúcu pleť, ale aj menej akné, čo ma veľmi potešilo. 
Samotný produkt neobsahuje škodlivé látky, teda kožu zbytočne nedráždi a nezaťažuje. Používaním prírodnej kozmetiky poskytnete pokožke len to najlepšie, verte mi, akonáhle začnem testovať prírodné prípravky, pleť sa mi razom zlepší. Túto vodičku odporúčam nielen mastnej, ale aj suchej a citlivej koži, budete prekvapení, ako zázračne a hlavne rýchlo funguje. :)


Yamuna krém na ruky Horúca čokoláda

Sviatočný krém na ruky s nádhernou kokosovo-čokoládovou vôňou si vás okamžite získa. Lahodná dávka toho najlepšieho z prírody s podmanivou parfumáciou je ideálnym darčekom pre blízkych. Krém jemne ošetruje pokožku rúk, zanecháva ich hydratované a hladké na dotyk. 
Obal produktu hodnotím kladne, svieži vianočný look a šálka horúcej čokolády, veľmi pekná kombinácia. Krém má gélovo-krémovú textúru, ktorá sa skvelo nanáša a rýchlo schne. Po nanesení sú ruky zamatovo jemné, prevoňané a hydratované, pocit púdrovo hladkých rúk a žiaden mastný film, to sú hlavné pozitíva krému. Samotný krém mi aj napriek svojim pozitívnym vlastnostiam nesadol. Po prvé,  ak ste citliví na vône, tento krém nebude nič pre vás, parfumácia je tu veľmi silná a niekomu to môže prekážať, po druhé, na niektorú zložku z krému som bohužiaľ, alergická.
Po jeho použití ma začala pokožka rúk nehorázne svrbieť, páliť a štípať. Je to škoda, pretože obsahuje celkom slušnú dávku hydratačných ingrediencií, preto ak váhate nad jeho kúpou, efektom nie je vôbec zlý, škoda len mojej precitlivenosti.


Mydlá lisované za studena

Nikdy som nebola milovník klasických mydiel, avšak po vyskúšaní prírodnej verzie som sa jednoducho namotala. Veľa žien prechádza na šetrný spôsob sprchovania, v ktorom využívajú aj nižšiu spotrebu produktov. Na telo používajú klasické tuhé mydlo, zatiaľ čo vlasy ošetrujú obľúbeným šampúchom. 
Yamuna mydlá sú vyrábané z prírodných zložiek, nájdeme v nich bylinky, koreniny a kvietky, ktoré pomáhajú hydratovať a zlepšovať stav pokožky. Mydielka sú vyrábané bez parabénov a sulfátov, s použitím techniky lisovania za studena. 
Môj testovací balíček obsahoval zmes mini mydielok a to konkrétne čajovníkové, olivové, levanduľové, škoricovo-pomarančové a nechtíkové. Každé z nich je niečím výnimočné, každé z nich má svoje čaro.
Olivové mydlo s vyživujúcim účinkom olivového oleja má neutrálnu vôňu, hodí sa pre všetkých členov rodiny. Má hydratačné účinky, môžete ho použiť na telo, tvár alebo ruky. 
Mydlo z čajovníka je vhodné pre mastnú a aknóznu pokožku, reguluje tvorbu mazu, pleť hydratuje a zvláčňuje.
Levanduľové mydlo som si okamžite zamilovala, tá vôňa je návyková. Krásne vyčistí citlivú a jemnú pokožku, má upokojujúci účinok, zabezpečí pokojný spánok a zrelaxuje vaše telo aj zmysly. Používam ho na tvár po odlíčení, pleť mi nevysúša, jeho krémová pena odstráni zvyšky make-upu a pripravuje pleť k ďalšiemu ošetreniu.
Nechtíkové mydlo ulahodí extrémne citlivej pokožke, kožu vyživí, upokojí, zanechá ju jemnú a vláčnu. Lahodná vôňa a dokonalá očista v jednom kroku. 
Pomarančovo-škoricové mydlo mi k zime jednoducho patrí. Jeho šťavnatá vôňa pripomenie chvíle pohody a radosti každému v domácnosti, hravá oranžová farba bude pastvou pre oči a hodvábne jemná pokožka odrazom prírodných zložiek. Používam ho na ruky, jeho perfektná veselá vôňa sa šíri celým bytom. 


Bomba do kúpeľa Horúca čokoláda

Čo je lepšie ako horúca vaňa plná ošetrujúcich zložiek po náročnom dni? Bomba do kúpeľa s vôňou čokolády a kokosu patrí k zimnej rozprávkovej atmosfére. Zrelaxuje telo aj dušu, premení kúpeľ na neobyčajný zážitok. 
Bomba do kúpeľa je skvelým darčekom pre vašich blízkych, veď kto by nemiloval vôňu čokolády?
Aby ste ju mohli vyskúšať na svojej koži, vychutnať si chvíle samoty a radosti, nájdete ju v súťaži na Instagrame. :)


Kozmetika Yamuna ma zaujala, som veľmi spokojná hlavne s ich pleťovou starostlivosťou, čo sa týka krému na ruky, mrzí ma, že mi nesedí, no aj to sa v živote stáva. :)

Ak som vás nalomila na vyskúšanie tejto prírodnej značky, do konca januára pri nákupe v minimálnej hodnote 20 eur získate po zadaní kódu YAMVIA2018 20% zľavu na celý nákup v e-shope yamuna.eu.

Čo hovoríte na novú značku? Páči sa vám?

Krásny zvyšok večera,
S.

(Spolupráca so značkou Yamuna Slovensko.)



You May Also Like

10 komentárov

  1. Produkty vyzerajú fakt úžasné, o značke som ešte nepočula....krásny článok

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teda! Vypadá naprosto božsky, jak to, že jsem o ní nevěděla?!

    Gabux

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Musí všechno vonět dokonale :-) to my doma klasická tuhá mýdla používáme denně, ale jen ty přírodní. Z drogerky bych si už asi nekoupila :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne tiež viac vyhovujú tie prírodné, z drogérky by som zvolila jedine Dove.

      Odstrániť
  4. Kosmetiku neznám, ale mají docela fajnové obaly a nějaké ty vůně mýdélek se mi též zamlouvají, děkuju za tip :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niet zač, snáď sa ti niečo pekné a voňavé zapáči. :)

      Odstrániť

Ďakujem za tvoj komentár, odpoviem naň hneď, ako budem môcť. :)